Leder for NISO (idrettsutøverenes fagforbund) Joachim Walltin er veldig overrasket over tallene og sier at dette er noe de skal ta på alvor. - Vi vil sørge for mer bevisstgjøring og åpenhet rundt det, og vise at vi har et tilbud for dem som ønsker hjelp, sier han til VG.

Fire av ti norske toppfotballspillere innrømmer psykiske problemer

Publisert:
Artikkelen er over fem år gammel
:exclamation:En undersøkelse VG har fått tilgang til viser at 43,3 prosent av 119 norske fotballspillere i de to øverste divisjonene har slitt med angst og depresjoner.

:point_down:

Tallene er hentet fra en stor undersøkelse gjort av den internasjonale spillerorganisasjonen FIFpro i 2015. I tillegg til høye tall når det kommer til angst og depresjon, viser undersøkelsen også at 23,8 prosent har søvnvansker og 6,9 prosent har et problematisk forhold til alkohol.

Hvordan er reaksjonene?

:flag_no:Landslagslege Ola Sand er også overrasket over tallene. Han har ikke spesialkompetanse på spillerenes psykiske helse, men oppfordrer spillere som sliter mentalt til å oppsøke hjelp.

Har noen stått frem?

Selv om tallene er høye, er det få som har stått åpent frem i fotball-Norge med psykiske lidelser.

:soccer:Tidligere Stabæk-spiller Torstein Andersen Aase og tidligere Start-forsvarer Jon Hodnemyr er to av få norske spillere som har fortalt om mentale plager, mens Premier League-profiler som Aaron Lennon og Steven Caulker har innrømmet store problemer i England.

Les mer om Sand og Walltins tips til hvordan man søker hjelp her.:point_right:
Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no