Her er Norges ukjente idrettsstjerne

  • Knut Arne Hansen
Publisert: Oppdatert: 13.04.12 12:11

Del saken på:

Lenken er kopiert
SPORT

Ketil Kronberg ledet IBK Dalen til historisk SM-finale

Landslagstreneren: - Jeg bøyer meg i støvet, og er veldig imponert

(VG Nett) Det er ytterst få i Norge som vet hvem Ketil Kronberg er. Nå er 31-åringen klar for en historisk sluttspillfinale i innebandyens hjemland.

- Han er blant de heteste innebandyspillerne i verden akkurat nå. Det han har gjort i sluttspillet er helt utrolig. Jeg bøyer meg i støvet, og er veldig imponert, sier Norges landslagstrener Johnny Petersen til VG Nett.

Sverige har i en årrekke vært en storebror for nordmenn når det gjelder innebandy, men det er norske Ketil Kronberg som stjeler overskriftene hos «söta bror». Neste lørdag spiller han SM-finale foran rundt 15.000 tilskuere i Malmö.

- Det viser at vi kan spille innebandy i Norge også. Det kan hende han er verdens beste spiller for øyeblikket, men jeg har ikke kontroll på alle spillerne i verden. I tillegg er han en flott ambassadør for norsk innebandy. Det er veldig, veldig bra, fortsetter Petersen.

Tok tid å komme i gang

Kronberg valgte før fjorårets sesong å vende hjem til Norge og Gjelleråsen etter fire år i Sverige. Etter ett år i Norge, dro han tilbake til innebandyens hjemland.

Etter en tung sesongåpning, fant Kronberg formen. Fra 15. januar tapte ikke Dalen en eneste seriekamp, og endte til slutt på en femteplass i den svenske eliteserien. Nordmannen endte med 40 målpoeng, hvorav 24 av dem var scoringer. Poengkongen i eliteserien i år ble Rasmus Enström, som tok 64 målpoeng.

I sluttspillet ble både Caperiotäby FC og Pixbo Wallenstam slått 3-1 i kamper, mye takket være en Kronberg i storform. I SM-finalen blir Storvreta IBK eller IBF Falunmotstander.

- Det blir heftig. I går var det 2700 tilskuere og stemningen var magisk. Nå skal alt avgjøres i en kamp med 14-15.000 tilskuere, kommenterer Kronberg, som har stått bak 22 av Dalens 47 scoringer i sluttspillet.

- Det viser at han ikke tapte mye kvalitet på den sesongen han hadde i Norge og at han er unik. Han slår noen fantastiske pasninger og scorer i nesten hver eneste kamp i den beste ligaen i verden, sier Petersen.

I tillegg til å være en målscorer og en tilrettelegger, er Kronberg er også kjent for å spille med hjerte utenfor drakten.

- Likevel må man ikke glemme at han ikke er alene på banen. Men at han kommer tilbake, spiller som han gjør og har blitt kaptein sier litt om statusen hans i Dalen. Han er en høyt respektert spiller, fortsetter landslagsstreneren.

- Det største

Han legger ikke skjul på at SM-finalen vil bli det største øyeblikket hans karriere.

- Helt klart. Jeg har vært med på fem-seks VM for Norge og spilt NM-finaler, men dette blir helt klart det største, sier Kronberg, som er kaptein både i Dalen og på det norske landslaget.

- Innebandy er blant de største idrettene i Sverige. Det er vel bare fotball som er større. I tillegg er den svenske ligaen den beste i verden, så det er veldig stor sportslig prestasjon om de vinner, kommenterer landslagstrener Petersen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kronberg er for øvrig ikke den eneste nordmannen på Dalen, landslagskollega Lars Erik Torp skal også spille årets SM-finale. Og Torp beskriver Kronberg slik:

- Ketil er konge! Elsker å ha han på mitt lag. Verdens beste innebandyspiller og verdens beste person, sier Torp til assisten.no.

Spiller gratis

Det finnes en rekke spillere som lever av å spille innebandy - det gjør ikke Kronberg. Han spiller gratis for Dalen.

- Jeg har en jobb, og får det til å gå rundt. Da får klubben brukt pengene på andre spillere. Vi har blant annet noen unge landslagsspillere vi ønsker å beholde, sier han.

For selv om Kronberg er en verdensstjerne innenfor innebandy, føler han seg ikke som noen stjerne.

- Det er ikke noe jeg tenker på. Man er i verdenstoppen i en idrett som er stor i enkelte land, innebandy er ingen stor idrett, som ikke får mye medieomtale. Likevel finnes det 1. divisjonsspillere i fotball som er mer kjente enn meg. Det kan være litt komisk, sier han og ler.

Kronberg har også bestemt seg for å fortsette sin karriere i Dalen.

- Jeg blir her i alle fall et par år til, kommenterer han.

PS! Fredag ble Ketil Kronberg nominert til å bli årets spiller i Sverige.