Historiske Hovland imponerte på legendarisk bane – var centimetere unna hole-in-one

Viktor Hovland (21) ble torsdag den aller første nordmannen til å slå offisielle Masters-slag på sagnomsuste Augusta National, og hevdet seg helt oppe i toppen på dag én.

Webb Simpson. Fjorårsvinner Patrick Reed. Og Viktor Hovland.

Det var selskapet den 21 år gamle nordmannen fikk lov til å slå ut med torsdag. 18 hull senere kunne US Masters-debutanten se tilbake på dagen med et smil.

For han imponerte fra første stund på den myteomspunne Augusta-banen.

Allerede på det andre hullet slo han til med en lekker birdie, og lå dermed helt i toppen av resultatlista.

BOMMET: Hovland hadde flere ganger muligheten på relativt korte putter til birdie på de tidlige hullene, men klarte ikke sette dem. – Jeg fikk ikke helt inn de puttene. Jeg gjorde jobben, men det satt ikke helt der, sa han til Eurosport Norge. Foto: DAVID CANNON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Berg-og-dal-bane

Dagen fikk seg dog noen sprekker, først med bogie på hull nummer tre og sju. Det samme gjorde også eksempelvis Reed.

– Jeg fikk litt hjerneblødning der rett og slett, sier nordmannen til Eurosport Norge.

les også

Spiller med historisk nordmann: Golfstjernen som «ingen» liker

Pluss content

De amerikanske kommentatorene mente det var det tiende hullet som var det vanskeligste på dagens runde, men det var ingen utfordring for Hovland, som enkelt leverte på par.

Da hadde allerede tolv av spillerne før ham gått på en smell med bogey eller dobbelbogey der.

I stedet var det hull nummer 11, i «Amen Corner», som ble djevelsk for Hovland. Det var ingen som svarte på nordmannens bønner da ballen spratt ut i vannet på det andre slaget. Dermed ble det nok en bogey, men nordmannen var tilbake på minussiden med en birdie igjen på det 13. hullet.

SLO TIL: Viktor Hovland imponerte med flere birdies under dag én av Masters-turneringen i USA. Foto: BRIAN SNYDER / X90051

Nesten hole-in-one

Og på det 15. hullet imponerte han igjen, og fikk de amerikanske kommentatorene til å dra frem superlativene. Han klarte en ny birdie, og var tilbake på par.

Og på hullet etter var nordmannen i ferd med å gjøre noe helt spektakulært.

Utslaget trillet bare drøye ti centimeter fra hullet, og 21-åringen var utrolig nære å skrive seg inn i historiebøkene som den 30. noen sinne til å klare en hole-in-one i Masters-turneringen. I stedet ble det «bare» en birdie, og han la seg med det rett opp i ryggen på store stjerner som Tiger Woods og Phil Mickelson.

– Jeg har ikke fått sett det selv, men det hørtes nære ut i hvert fall. Men jeg tar den birdien jeg, sier Hovland til Eurosport Norge.

Se video av det utrolige slaget øverst i artikkelen.

SÅ NÆR: Viktor Hovland var bare centimetere unna å gjøre det helt store. Foto: Eurosport Norge/GOLFTV

– Nå er det grunn til å håpe på noe mer enn å bare klare cutten. Nå er det grunn til å drømme. Han er jo bare tre slag ifra lederen, så her kan mye skje, sa Eurosport Norges kommentatorer Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad.

Han avsluttet dagen med en stygg bogey, men endte likevel på par med 72 slag, bare fire slag bak lederne. Det betyr en foreløpig delt 29.-plass.

les også

Pappa så Viktor med verdensstjernene: – Jeg er veldig stolt

– Virkelig oppnådd noe

Hovland kvalifiserte seg til helgens majorturnering gjennom en sjokkseier i US Amateur-turneringen i august i fjor.

Det gjorde altså at han fikk æren av å konkurrere mot de absolutt beste golfspillerne i verden.

– Det er så mye historie her. Det er så eksklusivt. Alle snakker om denne turneringen. Og da jeg kom hit var det litt sånn, «wow, nå har jeg virkelig oppnådd noe», sa Hovland til VG etter å ha testet banen.

Hovland skal i aksjon igjen fredag, og da skal det avgjøres om han klarer cutten for videre spill i helgen. Det er de 50 beste, pluss eventuelle spillere som ligger likt, som får ta seg en tredje runde rundt på gresset i Georgia. Spillere som er innen ti slag bak lederen er også automatisk videre.

VG fulgte Hovlands runde slag for slag.

PS. The Masters ser du på GOLFTV/Eurosport Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder