Ruud røk ut av Australian Open etter thriller: – Utrolig skuffende

MELBOURNE/OSLO (VG) (Ruud-Gerasimov 3–6, 6–7, 6–1, 6–4, 6–7) Casper Ruud (21) er ute av Australian Open etter første runde. Mot hviterussiske Egor Gerasimov (27) slo han først tilbake etter krisestart – men tapte etter fem sett og over tre og en halv time på banen.

 • Ida Høidalen
 • Knut Arne Hansen

– Det er utrolig skuffende når man taper på målstreken, sier Casper Ruud etter tapet for hviterusseren ranket som nummer 98 i verden.

– Ble du overrasket over nivået?

– Jeg undervurderte ham ikke, men han spiller på et høyere nivå enn rankingen sin. Det viser han i første, andre og femte sett. Tredje og fjerde får jeg det relativt enkelt. Det er irriterende for meg, men man må bite i det sure eplet av og til, svarer han på VGs spørsmål like etter kampen.

THRILLER: Casper Ruuds første kamp i Australian Open mot hviterussiske Egor Gerasimov ble en thriller med fem sett og tiebreak. Foto: Andy Brownbill / AP

Det etter en meget sen kveld i Melbourne under sesongens første Grand Slam-turnering. Kampen startet først 22.00 lokal tid. Solen hadde gått ned, flomlysene var satt på og temperaturen i den australske storbyen hadde sunket til under 20 grader. Og første kamp i sesongens første Grand Slam-turnering ble en thriller for nordmannen.

For i flomlyset fikk Ruud først en meget tøff start mot Egor Gerasimov. Han slet med både servene og returspillet til hviterusseren og tapte de to første settene. Da så det mørkt ut for en tydelig frustrert Ruud, men så slo 21-åringen voldsomt tilbake. I sett nummer tre gikk plutselig alt nordmannens vei – og han vant på imponerende vis med settsifrene 6–1.

Kampen snudde fullstendig på bane 13 i Melbourne, og Ruud fortsatte storspillet i fjerde sett. Etter å ha hamret inn server i de to første settene, slet Gerasimov med å holde serven i nesten hvert game. Ruud vant 6–4.

Men etter den imponerende opphentingen hevet hviterusseren spillet sitt betraktelig igjen i femte og avgjørende sett. Samtidig holdt Ruud nivået oppe – de to fulgte hverandre tett og det hele måtte avgjøres med tiebreak. Der var hviterusseren sterkest. I tiebreaket var han rett og slett overlegen og vant 10–6.

I MELBOURNE: Knut Arne Hansen.

– Han var rett og slett bedre, men det var så nære som det kan få blitt. Det er en ball her eller der som avgjør, og han var tøffest i tiebreaket og servet bedre. Han spilte jævlig bra, og Casper kjemper med det han hadde, sier far og trener Christian Ruud til VG.

– Det var helt vilt med opp – og nedturer. Jeg er veldig fornøyd. Jeg prøvde bare å presse meg selv så mye jeg kunne. Både da jeg var oppe og da jeg lå nede. Jeg har ikke spilt mye Grand Slam, og jeg er så glad for å gå til andre runde, sier Gerasimov til Eurosport.

Ruud er likevel ikke helt ferdig med turneringen i Australia: Han spiller double onsdag.

Nordmannen er ranket som nummer 48 i verden. Gerasimov er ranket som nummer 98, men har klatret voldsomt det siste halve året. Ruud har hatt en god sesongstart før turneringen i Melbourne. I ATP Cup tidligere i januar slo han både Fabio Fognini og John Isner, som er ranket som henholdsvis nummer 12 og 20 på verdensrankingen.

Les også

 1. Ruud server for skogbrannofrene: – Tragisk det som skjer

  MELBOURNE (VG) Casper Ruud (21) donerer rundt 1200 kroner til skogbrannofrene for hvert serveess han leverer mens han er…
 2. Ruud skeptisk til OL tross drømmestart på 2020

  Casper Ruud (21) har innledet året med å ta to skalper rangert innenfor topp 20, men årets største sportsbegivenhet kan…

Mer om

 1. Tennis
 2. Casper Ruud
 3. Australian Open

Flere artikler

 1. Ruud server for skogbrannofrene: – Tragisk det som skjer

 2. Pappa Ruud om sønnen: – Kan komme en tid hvor han vil bytte meg ut

 3. Ruud-eventyret fortsetter: Klar for semifinalen i Chile

 4. Ruud til ny finale: Knuste mareritt-motstanderen

 5. Ruuds blemmetrøbbel utgjør «ingen krise» før kvartfinalen

Fra andre aviser

 1. Casper Ruud skrek av sinne. Så kom vendepunktet som ga ellevilt drama.

  Bergens Tidende
 2. Ruuds motstander klar – kan møte stjerne i storturnering

  Bergens Tidende
 3. Ruuds motstander klar – kan møte stjerne i storturnering

  Fædrelandsvennen
 4. Casper Ruud videre i Hamburg – motstanderen trakk seg

  Aftenposten
 5. Casper Ruud videre i Hamburg – motstanderen trakk seg

  Bergens Tidende
 6. Casper Ruud videre i Hamburg – motstanderen trakk seg

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no