Kommentar

Rent bord for Warholm: Han reddet humoren også!

Av Leif Welhaven

VINNERE: Karsten Warholm vant tre priser på Idrettsgallaen. Også trener Leif Olav Alnes vant. Foto: Bjørn Steinar Delebekk

HAMAR (VG) Snakk om storeslem! Ikke bare gjorde Karsten Warholm rent bord da prisene skulle deles ut. Han var sterkest med snakketøyet også.

Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning

Akkurat da man trodde Warholm hadde sjarmert nasjonen så mye som en idrettsutøver kan evne å gjøre, så tok han ytterligere et steg på scenen i CC Amfi her på Hamar.

 Maken til suveren, morsom, ydmyk og sympatisk prisvinner skal du lete lenge etter.

Ikke bare briljerte han fra scenen én gang, men med den prisfangsten måtte han jo multitaske hva gjaldt takketaler også.
Det taklet han akkurat like suverent som han har turnert konkurrentene på 400 meter hekk gjennom hele sesongen.

les også

Karsten Warholm vant «alt»: Tre priser - også årets navn

Trippeltriumfen på gallaen er en helt rå prestasjon, gitt hvilken enorm konkurranse det er etter et meget sterkt norsk idrettsår. At juryen skulle gi ham «Årets mannlige utøver» lå i kortene, men å toppe det med både den kollegiale «Utøvernes pris» og attpåtil vinne folkets gunst som «Årets navn» sier alt om hvilken posisjon hekkeløperen har oppnådd.

Nå er det ekstra viktig at vi ikke stopper her når vi ramser opp prisfangsten, for nøkkelen til suksess handler ikke bare om ham.

 Det er symbiosen mellom Warholm og trener Leif Olav Alnes som har endt med en helt unik seiersoppskrift, som handler om kombinasjonen av et glimrende sportslig treningsopplegg og en helt spesiell kjemi mellom to mennesker.

les også

Tutta stakk av med hedersprisen: Hyllet Kjetil André Aamodt som forbilde

Her er kombinasjonen av alvor og humor viktig, og det er noe befriende over å høre Warholm fleipe med at han takket juryen for å ha latt være å nominere Magnus Carlsen, og at Ulsteinvik-mannen måtte understreke at han ikke hadde på Aafk-jakke.

På en idrettsgalla som tidvis var skjemmet av i overkant mange bløte og småsvette humorforsøk, var det faktisk herrene Warholm og Alnes som ikke bare var best, men attpåtil morsomst.

Men om vi ser bort fra blødmene, var resten av gallaen full av gledelige stunder. En hederspris til Suzann Pettersen er fullt fortjent etter en kjempesterk internasjonal golfkarriere.

les også

Haaland fikk prisen «årets gjennombrudd»

Therese Johaug fortjener også prisen som beste kvinnelige utøver etter å ha kommet tilbake fra dopingsoning, Erling Braut Haaland MÅTTE bli årets gjennombrudd og det stas at en duo i sandvolleyball smashet inn årets lag.

Etter et show der Birgit Skarstein kom solid fra programlederdebuten, er det til slutt all grunn til å fremheve kveldens kanskje aller viktigste heder. Den gikk til Maren Lundby. Om noen skulle passe til å få tittelen «Årets forbilde», må det jo være henne, for hvordan hun har gått i bresjen for likestilling og å skape bedre kår for morgendagens utøvere.

Gratulerer!

Mer om

 1. Karsten Warholm
 2. Suzann Pettersen
 3. Birgit Skarstein

Flere artikler

 1. Karsten Warholm vant «alt»: Tre priser – også årets navn

 2. Pluss content

  19 år med Idrettsgallaen

 3. Idrettsgallaen 2019: Eimen av en fotballfest

 4. Her er de nominerte til Idrettsgallaen

 5. Gallajuryen sitter i klemma: Nå kan de ikke vrake Carlsen

Fra andre aviser

 1. Warholm med storeslem – fikk salen til å bryte ut i latter: – Hva i helsike?

  Aftenposten
 2. Warholm vant nye priser

  Aftenposten
 3. Warholm vant nye priser

  Bergens Tidende
 4. Fikk hedersprisen: – Dette hadde jeg aldri trodd i min villeste drøm

  Aftenposten
 5. Kashafali årets mannlige parautøver

  Bergens Tidende
 6. Warholm og Ingebrigtsen nominert til gjeve priser. Begge gikk tomhendte hjem.

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no