VANT MOT ERKEFIENDEN: Mens Hikaru Nakamura forsvant ut av lokalet etter å ha tapt mot Carlsen, tok nordmannen seg tid til å snakke med pressen. Foto:MARIANNE VIKÅS,

Carlsen: – Lettere enn forventet

Slo erkefienden i natt

Nakamura forsvant ut av lokalet

ST. LOUIS (VG) Magnus Carlsen (23) slo enkelt erkerivalen Hikaru Nakamura. Det gikk ikke mange trekkene før nordmannen skjønte at han kom til å vinne.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Jeg syntes det gikk helt ok. Mye lettere enn jeg hadde forventet og skjønte fra starten av at Nakamura kom til å tape, sier Carlsen til VG etter at han vant partiet mot amerikaneren i syvende runde av Sinquefield Cup i St. Louis i USA.

Etter at Carlsens seier var et faktum tok han og Nakamura hverandre i hendene. Amerikaneren forsvant nedover trappen, og ut av lokalet uten å snakke med noen. Carlsen tok seg på sin side tid til å snakke med pressen.

– Når skjønte du at dette kom til å gå veien?

– Allerede etter 12-13 trekk trodde jeg at dette kom til å gå, svarer Carlsen.

Nakamura gjorde tidlig feil, og klarte aldri å hente seg inn igjen. I flere år har Carlsen og Nakamura hatt et slags erkefiende-forhold, og til tross for flere titalls forsøk har amerikaneren aldri slått Carlsen - heller ikke i natt.

KOMMENTAR:Slik er spillet om Carlsen

Møter Caruana

Carlsen har ikke vært fornøyd med egen innsats så langt i den prestisjefylte turneringen, og ligger nå på 2. plass bak Fabiano Caruana fra Italia som etter nattens parti står med utrolige syv av syv poeng.

Torsdag er det nettopp Caruana Carlsen skal møte. De møttes sist i turneringens tredje runde. Da havnet Carlsen i tidsnød og tapte overraskende med hvite brikker.

– Jeg har veldig lyst å slå ham, sier Carlsen til VG - og dermed bryte vinnerrekken til Caruana.

Etter at Carlsen var ferdig med sitt parti, tok han seg ikke bare tid til å snakke med pressen - han gikk rett videre til et annet rom i lokalet for å kommentere partiet mellom Caruana og Vachier-Lagrave sammen med to andre kommentatorer.

KOMMENTERTE: Etter sitt eget parti, gikk Carlsen over til å kommentere partiet mellom Caruana og Vachier-Lagrave. Foto:MARIANNE VIKÅS,

– Urealistisk å vinne

VG snakket med Caruana etter hans seier mot franske Maxime Vachier-Lagrave.

– Jeg skal forberede meg på samme måte til i morgen som tidligere, ved ikke å gjøre noe spesielt, sier Caruana til VG.

Selv om han har oppnådd enestående resultater så langt i turneringen, tør han ikke å ta en seier på forskudd.

– Jeg kan ikke bli for opprømt ennå. Jeg skal spille og så får vi se hvordan det går, sier italieneren.

Carlsen er imidlertid ikke sterk i troen på at han kan ta med seg en seier hjem fra St. Louis.

– Å vinne turneringen tror jeg nok er er ganske urealistisk, sier Carlsen.

– Hvordan skal du lade opp til morgendagens parti?

– Tja, kanskje jeg drar ned og løper eller spiller fotball, sier verdensmesteren.

Da VG snakket med Carlsens far Henrik under partiet sa han at sønnen har brukt fritiden blant annet på å spille golf og fotball. Golfbanen han spilte på er den samme som ble brukt da St. Louis arrangerte OL i 1904.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder