IKKE HELT KLOKKETROEN: Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen smilte tilfreds mens spillerne takket supporterne på Marienlyst etter 2-1-seieren over Odd i forrige runde. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Bedre enn Rosenborg med «BP»

Men Suksess-Ingebretsen tror ikke Godset vipper RBK av tronen i 2016

Sjekk «BP»-tabellen – og du ser at Strømsgodset har vært bedre enn seriemester Rosenborg etter at Bjørn Petter Ingebretsen ble sjef i Drammen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Nå snuser de på annenplass i Drammen etter at de trolig ristet av seg Odd med 2-1-seieren sist fredag – og med Stabæks tap mot Aalesund kan Strømsgodset blir denne sesongens «Fugl Fønix» i norsk fotball.

VG Direkte: Tar Rosenborg seriegullet i dag? Følg kampen fra kl. 18

– Gode over tid

Rosenborg virker å være det eneste Bjørn Petter Ingebretsen ikke får gjort noe med. Men det er bare så vidt: Etter at han overtok Godset fra og med serierunde 11, har resultatene vært bedre enn Rosenborgs: 40 Godset-poeng er Ingebretsen-fasiten – mot 37 trønderske.

Pedersens Høgmo-melding: – Han får ringe hvis han vil ha mål

Godsets svake innledning med David Nielsen (10 kamper) er kanskje årsaken til at det ikke har vært mer spenning om seriegullet i år.

– Vi har vært gode over lang tid. Det er ikke så overraskende at vi vinner fotballkamper, for det er veldig mange gode fotballspillere her. Det er det å få gjengen til å dra sammen, sier Ingebretsen.

Defensiv holdning

Han beskrives som fotballklok og lett å like, kalles «BP» i Drammen og «Bjølle» på Grue i Hedmark, der han kommer fra. På Marienlyst er han såpass het at han betraktet hele 1. omgang i høstkulden mot Odd forrige fredag i kortbukse. Muligens er det derfor han svarer såpass kjølig når VG spør om 2013-seriemesteren kan utfordre Rosenborg og de øvrige topplagene om gullet i 2016.

– Jeg tror ikke det, åpner Ingebretsen rolig.

– Rosenborg, Molde og for den saks skyld Stabæk, blir tøffe. Rosenborg har kommet for å være der et par år igjen. Vi skal gjøre alt vi kan, men jeg er redd de får noen år på toppen nå, sier treneren som er i Godset på tiende året.

– Er ikke det litt defensivt?

– Jo da. Det er litt realistisk, føler jeg. Vi går på banen for å vinne hver kamp og går på trening hver dag for å bli bedre. Vi skal utvikle oss i løpet av vinteren og har ikke tapt på forhånd. Men jeg vet det blir veldig tøft, fastslår Ingebretsen.

Han får iallfall kjenne på hvor listen ligger denne runden. Da kommer den ferske seriemesteren (bare teorien skiller dem fra gullet) til «Gamle Gress».

Også spillerne er forsiktige med å utrope seg til gullutfordrer neste sesong.

Kan miste nøkkelspillere

– Da må noen brikker falle på plass først. Vi må se hvordan vi er, hvem vi mister. Spesielt de to ungguttene (Gustav Mendonca Wikheim og Iver Fossum) kan være aktuelle for andre klubber, sier keeperveteran Espen Bugge Pettersen, som etter sesongene i Molde vet det meste om å tvangsabdisere Rosenborg fra fotballtronen.

Han hyller Ingebretsens taktiske grep om forenkling, mer direkte fotball og mer «Strømsgodset» i måten å spille på.

– I inngangen til sesongen hadde vi veldige ambisjoner om måten å spille på, men det var ikke sikkert vi hadde kvalitetene til det. Vi prøvde likevel og ble hardt straffet, sier Bugge.

Regner med å bli værende

Den videre Godset-suksessen er trolig svært avhengig av hvor Gustav Wikheim og Iver Fossum spiller ved seriestart neste år. Duoen er omtrent like relasjonelle i svarene sine som de er blitt på banen denne sesongen.

– Det regner jeg med, svarer begge på VGs spørsmål om de blir i Strømsgodset til neste sesong.

Wikheim var bare detaljer unna en overgang til forrige sesongs danske seriemester Midtjylland i sommer.

– Hver eneste sesong lever sitt eget liv. Plutselig er Stabæk veldig gode og Molde ikke så gode, påpeker Wikheim.

– Det kan skje mye i løpet av vinteren både for oss og dem (Rosenborg), supplerer Iver Fossum.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder