DEKKET OL I SOTSJI: Asbjørn Myhre har vært tilknyttet TV 2 i snart ti år. Selv trekker han fjorårets vinter-OL frem som et av høydepunktene fra jobben i TV-kanalen. Foto: Jan Petter Lynau , VG

Discovery henter TV 2-profil

Asbjørn Myhre (36) forlater TV 2 etter nesten ti år som
sportskommentator. Nå blir han fast ansatt i storsatsende Discovery Networks Norway.

– Det føles veldig bra når avgjørelsen først er tatt. Jeg har jobbet for TV 2 i snart ti år, og måtte gå noen runder med meg selv, sier Myhre til VG.

Fra 1. januar blir han fast ansatt i Discovery som blant annet eier kanalene Eurosport, Max og TV Norge. I sommer sikret de segrettighetene til OL fra 2018 til og med 2024.

Les også: Discovery forsøkte å hente TV 2-profil

FORNØYD: Sportssjef i Discovery, Jan Erik Aalbu, sikret seg en ny profil til TV-satsingen. Her er han avbildet under presentasjonen av lagene som er med i eliteserien i håndball i sesongen 2015-2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen , NTB scanpix

Nylig ble det også kjent at Discovery sikret seg rettighetene til håndballandslagene for damer og herrer, i tillegg til seriekampene. Fra før har de blant annet hatt rettighetene til de norske fotballherrenes EM-og VM-kvalifiseringskamper i perioden 2013-2017, og ishockey-VM.

– Det som skjer i Discovery er veldig spennende. Det å få være med på å bygge opp mot OL i 2018, og det går fort frem dit. De har også mange rettigheter til det jeg har jobbet mye med – fotball, håndball og ishockey, sier Myhre, som skal jobbe redaksjonelt i tillegg til kommenteringen.

– Bred i kompetansefeltet

Han hadde ingen TV-erfaring da han fikk jobb i TV 2 i april 2006 og kommenterte Tippeliga-oppgjøret Start-Lyn. Siden da har han hatt frilanskontrakt i kanalen.

– Alt jeg kan om TV har jeg lært i TV 2. Det har vært mange høydepunkter, og OL i Sotsji var stort, sier Myhre.

Les også: TV 2-sjef: – Discovery må finne opp kruttet på nytt

Sportssjef i Discovery, Jan-Erik Aalbu, er meget fornøyd med å ha sikret seg 36-åringen.

– Han er veldig bred i kompetansefeltet, og perfekt når vi skal bygge opp en stab frem mot fire OL og alt annet vi har rettigheter til, sier Aalbu til VG.

For én måned siden ble det kjent at kanalen hadde forsøkt å hente håndballekspert Bent Svele fra TV 2, men han ble til slutt værende hos sin gamle arbeidsgiver.

– Det ser ut til at kultur slår «cash» nok en gang i jakten på ettertraktet kompetanse, sa Vegard Jansen Hagen, sportssjef i TV 2, til VG om Svele-saken.

Det utspillet hadde Aalbu lite til overs for, og nå som Myhre er klar for kanalen, spøker han:

– Denne gangen slo cash kultur!

Jansen Hagen har følgende å si om Myhres avgang:

– Vi vil takke ham for innsatsen og ønkser ham lykke til i Discovery. Der møter han jo et kobbel av andre tidligere TV2-medarbeidere, og vil bli tatt godt vare på.

Han er ikke bekymret over at det har forsvunnet flere profiler fra kanalen de siste årene.

– Vi har fortsatt Norges sterkeste sportsredaksjon, og historien viser at vi utvikler nye profiler på løpende bånd. Det er vår kultur, sier Jansen Hagen.

PS! Asbjørn Myhre skal kommentere U21-oppgjøret mellom Sveits og Norge mandag kveld, og Hockeyekstra førstkommende torsdag. Det blir hans to siste oppdrag i TV 2.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder