GULLBRØDRE: Strindheim-løperne Petter (t.v.) og Tomas Northug tok NM-gull på stafetten, i Lillehammer tidligere i år, sammen med John Kristian Dahl. Fredag går brødrene for et nytt gull på lagsprinten. Foto: NTB SCANPIX

GULLBRØDRE: Strindheim-løperne Petter (t.v.) og Tomas Northug tok NM-gull på stafetten, i Lillehammer tidligere i år, sammen med John Kristian Dahl. Fredag går brødrene for et nytt gull på lagsprinten. Foto: NTB SCANPIX

Northug går NM-lagsprinten med broren

Petter Northug reiser til Gålå torsdag

Petter (28) og Tomas Northug (23) forsøker å kopiere NM-gulløpet fra 2010 fredag.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Sportslig ansvarlig i Strindheim Ski, Ole Thonstad, bekrefter overfor VG at Petter Northug stiller til start under NM del 2 på Gålå.

- Petter skal gå lagsprinten sammen med Tomas på 1. laget til Strindheim. De er kanskje ikke helt i toppslag noen av dem akkurat nå, men de skal kjempe om gullet. Målet er gull, sier Thonstad til VG.

Har Røa som favoritt

Brødrene tok NM-gull på lagsprinten på Tolga i 2010. Da vant de foran Kjelsås. Thonstad tror fjorårets NM-vinner Røa er den største gullfavoritten i år.

- Om både Martin (Johnsrud Sundby) og Andrew (Musgrave) stiller til start, så er de favoritter, sier Thonstad.

NM-GULL: Brødrene Northug vant lagsprinten under NM på Tolga for fire år siden. Her er NM-pallen fra 2010, fra venstre: Stian Hallén, Erik Brandsdal (Kjelsås), Tomas og Petter Northug (Strindheim) og brødrene Anders og Øyvind Gløersen (Rustad). Foto: NTB SCANPIX

Årets NM-lagsprint blir den siste i historien, dersom langrennskomiteen får de som de vil. VG skrev nylig om forslaget om å erstatte lagsprinten med en individuell sprint i NM del 2. Langrennskomiteen vil også ha en 5 kilometer for damer og 10 kilometer for herrer, som er åpen for både juniorer og seniorer, i tillegg til tremila og femmila i NM del 2.

- Det er et godt forslag. Jeg tror det kan være med å heve statusen til NM del 2, og det trengs, sier Thonstad.

Strindheim stiller med tre herrelag og ett damelag på lagsprinten. Årets lagsprint går i klassisk stil.

Northugs trener, Eirik Myhr Nossum, forteller at 28-åringen har trent godt i det siste. Men det er ikke sikkert Northug stiller til start på femmila.

Usikker på femmila

- Petter reiser til Gålå torsdag. Formen i forhold til femmila er nok helt på grensen. Det er mange gode som skal gå, det blir tøft. Petter går femmila dersom han føler at kroppen er klar. Den avgjørelsen tar han på Gålå, sier Nossum til VG.

Nossum mener verdenscupvinner Martin Johnsrud Sundby er favoritt til NM-gullet på femmila dersom han er i form.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder