Storhamar-treneren: – Vakkert da Curran avgjorde

HAMAR (VG) (Storhamar-Lillehammer 5–2/2–1 i kamper best av syv) Fem minutter før slutt fikk NM-finalenes beste back, Kodie Curran, plutselig pucken alene med keeper. Storhamar-treneren beskriver det som «vakkert» da kapteinen hans avgjorde den tredje kampen om kongepokalen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Med pucken klistret til køllebladet en meter foran Lillehammer-keeper Christoffer Bengtsberg, la Curran inn 3–2.

– Nei, jeg bare håpet at pucken ville komme dit. Det var en slags menneskelig instinkt. Men det er også noe jeg har jobbet med før og etter treningene, svarer Kodie Curran på VGs spørsmål om han «visste» at pucken ville finne veien til ham – dit han hadde sneket seg uten å bli «forstyrret» av motstandere.

– Det var en fantastisk pasning fra Victor (Svensson), understreker kanadieren.

Victor Svensson og Steffen Thoresen sto for forarbeidet – storartet det også – som kanadieren avsluttet med en gedigen finte som lurte Bengtsberg trill rundt.

– Det er typisk han å dukke opp der. For ham er det liksom utforbakke i angrepssonen. Det var rett mann i rett posisjon. Det er en egen evne han har, sier Steffen Thoresen om Kodie Curran – som dessverre for Hamar-klubben er tapt med tanke på fremtiden.

Kanadieren skal ifølge svenske medier være klar for den svenske toppklubben Rögle fra neste sesong.

les også

Lillehammer knust: – Vi vinner neste finalekamp

– Det er en grunn til at han er høyaktuell for andre klubber, at han er valgt til Getligaens beste back og at vi har valgt ham til kaptein. Han har «sine sider» også. Men man får ta det onde med det gode, sier Storhamar-trener Fredrik Söderström om Kodie Curran.

– Det var vakkert da han kløv frem, sier Söderström.

Kodie Curran mener at Storhamar kontrollerte kampen i første periode, men at de «ikke var gode» i den andre. Det snakket de om i pausen foran den tredje; de måtte opptre mer ydmykt.

– Vi vet at Lillehammer har mye fart. Nå må vi vinne på bortebane. Det er viktigst, sier han om det som venter.

Finalekamp nummer fire på Lillehammer mandag.

– Vi slapp inn to mål. Det er det vi er opptatt av. De er solide hjemme, svarer Storhamars målpoengjeger nummer én konfrontert med at de har scoret 12 mål i løpet to finalekamper hjemme i CC Amfi.

Halvannet minutt før slutt satte Josh Nicholls inn 4–2 i tomt mål etter at Lillehammer-trener Mikael Kvarnström hadde erstattet Bengtsberg med en ekstra utespiller i håp om å utligne enda en gang. Samme sak med 5–2 ni sekunder før slutt: Nicholls igjen.

Analyse: Her er Lillehammers hemmelighet

– Vi må spille mye bedre enn sist. Det er høylytt der inne, og det gir dem et overtak. Det er om å gjøre å kontrollere pucken i alle situasjoner, sier Kodie Curran på bakgrunn av 4–5 tapet i Kristins hall torsdag – og med tanke på bortebanereturen mandag.

– Jeg håper vi lærte noe torsdag. Vi må være mer slu, smarte og kanskje litt kjedeligere, sier Fredrik Söderström når det gjelder Storhamars sjanse til å øke antall kampseirer til tre – i kampserien først til fire seirer.

Han påpeker at Storhamar-spillere skjøt pucken i stolpene fem ganger i første periode. Robin Dahlstrøm traff dem to ganger. Den VM-aktuelle løperspilleren mener at vertskapet «slapp dem inn», det vil si Lillehammer, i andre periode, og at Storhamar slapp inn to mål «vi egentlig ikke skal slippe inn».

– Men vi er sterke offensivt og vet vi kan score flere enn motstanderen, selv om vi slipper inn et par. Styrken vår er bredden i laget. Når noen ikke har dagen, er det andre som har det, sier Dahlstrøm.

Om Kodie Currans styrke sier han: – Han har en X-faktor. Hadde jeg fått pucken i den situasjonen, hadde jeg plassert pucken i magen på keeperen, sier VM-aktuelle Robin Dahlstrøm.

les også

Lillehammers matchvinner: – Dette vi er best på

Vurdering av spillerne:

Terning (i parentes) og vurdering 3. NM-finale ishockey

HAMAR (VG) (Storhamar-Lillehammer 5-2/2-1 i kamper best av syv)
Storhamar:

Keeper:

VG:s terninger viser 5 prikker

Oskar Östlund fikk det litt mindre hektisk enn i smellen i Kristins hall torsdag. Behøvde heller ikke ta seg ut i straffeslagsduellen mot Brendan Ellis. Stødig i nærspillet, to avgjørende redninger (Nystuen/Homdrom) på 2–0. Sjanseløs på reduseringen, svak backhjelp ved utligningen.

Backer:

VG:s terninger viser 5 prikker

Jimmy Andersson var tilbake etter forrige kamps sykdomsfravær med sitt effektive pasningsspill. Getligaens desidert beste back, kanadiske Kodie Curran, ble tatt på sengen av aggressive motstandere forrige kamp (4-5), og hadde tatt lærdom av det: mindre fiksfakseri. Og matchvinner. Kenney Morrison/Mikkel Søgaard varme og gode i trøyene.

Løpere:

VG:s terninger viser 5 prikker

Christian Larrivée spilte sin beste finalekamp, godt backet opp av rekkekameratene Robin Dahlstrøm – bemerkelsverdig uvenn med stolpene – og Joakim Jensen. Solid pluss til skalt toveis-senter Victor Svensson. Tomålsscorer Josh Nicholls fant (tidvis) igjen timingen i nærkampspillet. Steffen Thoresen (2–0) en av mange med nivåheving sammenlignet med kamp to.

Lillehammer:
Keeper:

VG:s terninger viser 5 prikker

Christoffer Bengtsberg opptrådte igjen balansert og smidig, men hadde også flaks da pucken traff stolpene bak ham to ganger de første 13 minuttene. Litt for slepphendt ved 0–2 (retur Steffen Thoresen). Keeperduellens beste de to siste kampene totalt sett.

Backer:

VG:s terninger viser 4 prikker

Het på grøten-Brendan Ellis, Lillehammers beste målpoengjeger, var god til å sette i gang spillet fra egen sone, med god ryggdekning av veteran Stein Tore Bakken. Sørget for straffeslag (17. min), som han feilet på. Paret Patrick Ulriksen og Sondre Bjerke ikke like solide og gode som sist, men verd et pluss. Det er også Robin Soudskys skudd som ble styrt inn til 1–2.

Løpere:

VG:s terninger viser 5 prikker

Brett Cameron scoret det avgjørende målet (5–3) sist og var best sammen med Vigier og Morley, og styrte inn reduseringen 1–2 og utligningen 2–2. Rekken med Joey Benik, kaptein Nick Dineen og veteran Joakim Eidsa Arnestad var også pigg. Stian Nystuen burde redusert til 1–2 (27. min). Samme sak med Mads Homdrom rett etterpå. Alle de lovende ungguttene trivdes tilsynelatende ikke like godt på bortebane.

Slik var kampen (NM-finale tre, best av syv):

VG:s terninger viser 5 prikker

En thriller med trøkk igjen: Seriemester Storhamar var tilbake på sin egen romslige hjemmebane og Robin Dahlstrøm slo an tonen – ding dong – da hans knallskudd traff LIK-målets rammeverk etter fem minutter: Hjemmelaget lignet seg selv fra kamp én. Men gjestene var også flinke til å tvinge Storhamar til mistak, og utnytte dem. Christian Larrivée tvang inn det første målet etter at pucken hadde stoppet i Bengtsbergs stolper for fjerde gang. Lillehammers redusering kom litt ut av intet. Det gjorde også Brett Camerons utligning da det gjensto 11 minutter av ordinær spilletid. Kodie Currans matchvinnende mål hadde Curran-stempel: Superelegant.

PS: Neste kamp – den fjerde i best av syv serien – spilles på Lillehammer mandag klokken 19.00

Vurdert av VG-journalist Øystein Jarlsbo.

Derfor vinner Storhamar til slutt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder