Bendtner avgjorde Mesterfinalen for Rosenborg: - En ære

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm - Rosenborg 0–1) Nicklas Bendtner var en av få stjerner på et B-preget Rosenborg. Han endte opp med å avgjøre Mesterfinalen mot Lillestrøm nærmest alene.

 • Ida Høidalen
 • Vegard Aulstad
 • Jostein Overvik

Artikkelen er over to år gammel

– Det er alltid fint å score. Vi får enda et trofé. Det var ikke én spiller som vant dette trofeet, men en ung tropp bestående av mange, beskriver dansken til VG etter å ha slått en frekk tunnel på LSK-midtstopper Marius Amundsen og satt ballen i det lengste hjørnet. Kampens store stjerne avgjorde med dagens suverent største prestasjon.

Til VG sier uttrykker han stolthet over prestasjonen til de mange unge RBK-spillerne som fikk sjansen:

– Det viser at vi har mye kvalitet i laget. En stor tropp som er gode nok, sier Bendtner som sammen med Even Hovland var det eneste førstevalget på banen fra start.

– Hvordan var det å være kaptein for denne gjengen?

– Det er selvfølgelig en ære og en stor ting. Det passer meg fint.

– Til høsten er det sjanser på cup- og seriegull. Kommer du til å være her så du får med deg dem?

– Det kan jeg ikke svare på på nåværende tidspunkt. Jeg har fortsatt kontrakt med Rosenborg, men vi har et VM jeg skal til. Men jeg kommer tilbake til laget etter det er slutt.

Det ble bråk rett etter kampslutt når Rafik Zekhnini gikk bort til LSK-fansen og feiret etter kampen.

– Jeg hadde en avtale om å feire med Erland Dahl Reitan etter kampen. Det ble ikke tatt godt imot, sier Zekhnini - som mener at Kanari-fansen skjelte ham ut etter noter. Han mener at forholdet til Lillestrøm-supporterne har vært dårlig helt siden han spilte i Odd.

les også

Fagermo om Zekhnini til RBK: – En vanvittig høy leiepris

På et glissent Åråsen ble Mesterfinalen endelig spilt. Kampen mellom regjerende seriemester Rosenborg og regjerende cupmester Lillestrøm skulle egentlig vært unnagjort før seriestart, men ble utsatt på grunn av snøvær.

Dansken fikk tillit som kaptein for anledningen - og svarte med å avgjøre kampen nesten på egen hånd da han fikk han ballen fra Erik Botheim etter 52 minutter.

Lillestrøm overrasket Rosenborg med «Rosenborg-fotball» og en offensiv 4–3–3-formasjon før pause, men det holdt ikke. Bendtner-scoringen ble avgjørende, Rosenborg vant 1–0 og kunne løfte sesongens første trofé.

– Jeg er stolt av «young boys» som kommer hit og sikrer et trofé. Det er mange som får sjansen i dag og viser at de også kan, sa Kåre Ingebrigtsen til VG etter kampslutt.

Lillestrøm «sjokkerte» Rosenborg før pause

Lillestrøm åpnet klart best hjemme, hadde mest ball og styrte spiller, men slet med å spille seg til de store målsjansene i åpningsminuttene.

les også

Rosenborg nedprioriterer Mesterfinalen: – Ubeleilig

Gary Martin kom til flere halvsjanser, Charles Ezeh hadde en heading i tverrliggeren. Erling Knudtzon og Ifeanyi Mathew var også friske, mens Rosenborg ikke spilte seg til en eneste stor målsjanse de første 45.

Men så var LSK-keeper Marko Maric nære å rote det til. Et dårlig utspill havnet til slutt hos Rafik Zekhnini, som kom seg ned til dødlinja og la inn. Det innlegget havnet i klypene til LSKs sistesjanse - som nesten glapp ballen i eget nett. Ballen ble til slutt reddet på strek, men der var LSK meget nære keepertabbe og baklengsmål.

Bendtner matchvinner

Det meste handlet om LSK i første omgang, men etter hvilen tok altså kaptein Nicklas Bendtner ansvar:

En lang ball til Erik Botheim som headet ned til dansken - han slo tunell på Marius Amundsen og dunket ballen kontant inn bak Maric. 1–0 til Rosenborg.

les også

Erlandsen om Ingebrigtsen-utspill: - Ikke opptatt av hva RBK sier

Lillestrøm jaktet scoring i sluttminuttene, og hadde flere store sjanser. Men det ville seg ikke. Arild Østbø i RBK-målet reddet en stor sjanse fra den gode innbytteren Kristoffer Ødemarksbakken og en suser fra Simen Rafn. Til og med Frode Kippe ble dyttet frem i angrep på slutten. Men LSK gikk av banen like målløse som mot Ranheim søndag.

– Vi skapte, men de vant 1–0. Det er vi skuffet over, sier LSK-trener Arne Erlandsen til VG.

Mer om

 1. Norsk fotball
 2. Lillestrøm SK
 3. Rosenborg BK
 4. Nicklas Bendtner

Flere artikler

 1. Ingebrigtsen reagerer på Kanari-Fansens oppførsel: – Ikke alle går hjem med stolthet

 2. Marcus Pedersen før møtet med Bendtner: – Jeg vinner spissduellen

 3. Tårevåt Bendtner ut med skade kort tid før VM: - Det blir en kamp mot klokka

 4. RBK vurderer å gi bort Bendtner i sommer

 5. Kaptein-kanon reddet Rosenborg: - Kampen burde ikke vært spilt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder