TYSK JUBEL: Her har Shkodran Mustafi akkurat sendt Tyskland foran i EM-åpningen mot Ukraina og blir gratulert av Julian Draxler (t.v.), Jérôme Boateng og Thomas Müller. Foto: Frank Augstein Ap

Tyskland-helten ville spille for Albania

Mustafi scoret sitt første mål for tyskerne

Neuer: – Vi kommer til å bli bedre

(Tyskland-Ukraina 2-0) Shkodran Mustafi (24) kunne ikke valgt en bedre anledning til å score sitt første mål for Tyskland.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Mustafi, som fikk sjansen fra start i Mats Hummels skadefravær, brukte hodet på et frispark etter 19 minutter og sendte tyskerne i føringen mot Ukraina.

Det var et perfekt frispark fra Toni Kroos og avslutningen kom for brått på Pyatov.

VG Live Vi fulgte Tyskland-Ukraina live

Og det må ha vært et spesielt mål for Mustafi. Han kunne nemlig vært i EM for Albania og ønsket å spille for familiens hjemland. Men det ville ikke Joachim Löw ha noe av. Han tok 24-åringen inn i varmen før Albanias trener rakk å kalle inn forsvareren.

Kroos serverte igjen

Tyskerne tok kommandoen fra start. Etter scoringen kom Sami Khedira nærmest da han ble spilt fri alene med keeperen. Nok en gang var det Toni Kroos som var servitør, men keeper Pyatov kom ut og gjorde seg stor.

VG+ Det belgiske fotballunderet

På tampen av 2. omgang kom Ukraina mer med. Flere så ballen i mål da Yarmolenko fant Shevchuk på bakre stolpe i 36. minutt. Sjakhtar Donetsk-spilleren skjøt i Jérôme Boateng, men stopperen fikk på akrobatisk vis stoppet ballen på streken.

2.omgang startet som den første med tysk press. Kroos og Khedira hadde et par gode skuddforsøk, men de store sjansene uteble. Men i motsetning til i de første 45, hadde ikke ukrainerne så mye mer å by på og ble spilt lave av Tyskland.

Forsvarsblunder

Det var for så vidt kampbildet Ukraina-treneren så for seg, men han snakket også om at man måtte ta kontringene. Det evnet man ikke i 2. omgang - bortsett fra ved én anledning rett før slutt. Da holdt en misforståelse mellom Mustafi og Neuer på å ødelegge for tyskerne.

På overtid satte innbytter Bastian Schweinsteiger inn 2-0-målet på en kontring - hans første landslagsmål siden oktober 2011. Da hadde han vært på banen i to minutter.

– Vi har ikke vist noe til nå. Vi kommer til å bli bedre, oppsummerte kaptein Manuel Neuer overfor ARD etter kampen.

PS! Tyskland har fortsatt tilgode å tape en åpningskamp i EM.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder