MILEPÆL: Casper Ruud tar stadig nye steg i internasjonal tennis, her på taket av Operaen i Oslo i fjor høst. Foto: Jon Olav Nesvold , NTB scanpix

Ruud med maktdemonstrasjon i første seniorseier: – Han knakk sammen

Tennistalentet har spilt kamper ni dager på rad

Supertalentet Casper Ruud snudde kampen og tok sin første seier i en internasjonal seniorturnering.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er alltid deilig å vinne om det er i Norge eller utlandet, men spesielt når det er min første herreturnering. Det er en veldig stor seier, sier Ruud til NTB.

– God når det er jevnt

Den norske unggutten startet særdeles dårlig i finalen i Futures-turneringen i Spania og tapte 2-6 i første sett mot spanske Taberner.

Les også: Til topps på verdensrankingen

I annet sett lå nordmannen under 3-5, men tok tre strake poeng, før Taberner sikret tiebreak. Tiebreaket ble svært jevnt og avgjørelsen falt ikke før det 24. poenget. Motstanderen hadde matchball, men Ruud ga ikke opp og vant kampen om det sjuende poenget med 13-11.

GODE GENER: Casper Ruud sammen med pappa Christian Ruud i Oslo i januar i fjor. Foto: Frode Hansen , VG

– Det var jevnt. Jeg var en ball unna å tape, men man må forvente at en ball kan utgjøre en forskjell. Jeg føler selv at jeg er god når det jevnt. Det har gått min vei denne uka og jeg har hatt stang inn, sier Ruud.

– Knakk sammen

Seieren i annet sett var vendepunktet. I det avgjørende settet var tennistalentet overlegen og vant hele 6-0 mot den unge spanjolen. Ruud tok dermed sin første internasjonale tennisseier i seniorklassen.

Les også: Slik skal Ruud bli best

– Jeg følte selv at han knakk sammen og det måtte jeg bare bruke til min fordel. Å vinne her er en bra følelse og det gir meg selvtillit, sier Ruud.

Lørdagens finaleseier er ekstra imponerende tatt i betraktning at Ruud har spilt tenniskamp ni dager på rad. Først måtte han gjennom kvalifisering for å komme til hovedrunden på Mallorca.

– Det har blitt en del kamper på rad, men nå slipper jeg å kvalifisere meg til neste turnering og får to dager hvile fram til ny turnering på tirsdag, sier Ruud.

Klatrer på rankingen

Bærumsgutten gikk ved årsskiftet til topps på verdensrankingen for juniorer. På seniorrankingen vil seieren i Spania gi han 18 ATP-poeng. Dermed vil Ruud trolig klatre fra 1146.-plass til rundt 800.-plass.

En ny god Futures-turnering i spanske Murcia neste uke kan få han enda lenger opp på rankingen.

– Jeg håper så klart å ta med meg det gode spillet. Motstanderen har nok mer respekt for meg nå, men jeg har fortsatt lav ranking, er ikke seedet og er nok den yngste i turneringen, så jeg føler ikke noe press selv, avslutter Ruud.

Ruud hadde møtt Taberner tre ganger tidligere i karrieren, alle som junior. Det hadde endt i to tap og en seier.

(©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder