IMPONERTE I BØLGENE: Nils Jakob Hoff jubler for seier i forsøksheatet på rostadion Lagoa i Rio de Janeiro lørdag. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Hoff imponerte i OL-bølgene – fryktet avlysning

RIO/OSLO (VG) OL-forholdene var så tøffe at Nils Jakob Hoff (31) fryktet avlysning like før han rodde inn til seier i forsøksheatet og sikker kvartfinaleplass.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg satt der ute og var glad for at starten hadde gått, for jeg tenkte at dette kan de fort finne på å avlyse. Samtidig, det er OL og de sliter med at de har lovet å levere. Da må de bare kjøre på uansett om folk går ned eller hva de gjør, sier Hoff til VG – før han sier noe som kan tyde på spåmann-evner:

– Det kan bli spennende når de store båtene skal ut i dette her, for jeg vet ikke om de kan fylles med vann og synke.

Kun noen små minutter etter den uttalelsen lå det to serbere og kavet i vannet – midt i forsøksheatet i klassen toer uten styrmann.

Hoff på sin side fikk en perfekt start på OL og vant sitt forsøksheat i singlesculler med tiden 7.17,47. Dermed er han klar for kvartfinalen tirsdag. Like etter løpet beskrev han forholdene som tøffe.

– Det var enormt mye bølger. Du kræsjet i bølgene og ventet på at båten skal gå gjennom dem. Det var mer bølger enn jeg noen gang har konkurrert i. Det er helt på maksnivå. Men jeg elsker sånne forhold, så for min del var det helt topp, sier nordmannen.

Les også: Slik ble han kvitt ryggplagene - og OL-klar

Ved 1500 meter hadde han en ledelse på tre sekunder til den kroatiske europamesteren Damir Martin. Den ledelsen økte bergenseren ytterligere frem til målstreken.

– I EM var det verre forhold enn dette og han vant EM. Det å slå han i sånne forhold er en positiv ting for min del, fastslår Hoff.

Nordmannen røper at han har trent spesifikt på «høy sjø».

– Det er godt å se at alle de timene med balanse- og basistrening, det å gå ut når det har vært ordentlig røffe forhold hjemme og de andre har sittet inne, hjelper, sier han.

Abdelkhalek Elbanna fra Egypt ble nummer tre i Hoffs heat. Egypteren knep dermed den tredje kvartfinaleplassen. De tre beste i hvert heat går til kvartfinale, resten må ro oppsamlingsheat søndag.

– Kontrollerte du bare inn midtveis?
– Ja, fra 1250 meter følte jeg at jeg hadde kontroll, sier Hoff til VG.

Nordmannen ror kvartfinale tirsdag formiddag norsk tid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder