SEKUNDANT: Michael Adams (t.v.) kjenner Magnus Carlsen fra tidligere samarbeid. Briten var sekundant for Magnus Carlsen under VM-kampen mot Viswanathan Anand i fjor.

SEKUNDANT: Michael Adams (t.v.) kjenner Magnus Carlsen fra tidligere samarbeid. Briten var sekundant for Magnus Carlsen under VM-kampen mot Viswanathan Anand i fjor. Foto: Alastair Grant , Ap

Ny remis for Magnus Carlsen i London

(Magnus Carlsen - Michael Adams 1/2 - 1/2) Magnus Carlsen (25) klarte ikke å finne en plan for å vinne mot sin tidligere VM-sekundant Michael Adams (44) og partiet endte i remis etter drøye seks timer spill.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I går beskrev Magnus Carlsen remisoppgjøret mot Viswanathan Anand som «to punch-drunk idioter». Mot britiske Michael Adams sto Carlsen lenge best ifølge computerne, men nordmannen fant aldri en åpning i britens festning.

Dermed spilte Carlsen sitt fjerde remis på de fire forsøk i London Chess Classic.

Carlsen åpnet turneringen med tre strake remis, mot henholdsvis Viswanathan Anand, Fabiano Caruana og Maxime Vachier-Lagrave.

Etter dagens remis mot Adams står Carlsen med to poeng av fire mulige og ligger på en delt fjerdeplass med fem runder igjen av turneringen.

– Magnus i 2013 hadde muligens funnet en løsning. Magnus i 2015 er jeg ikke like sikker på om finner den avgjørende løsningen, sa Hans Olav Lahlum i TV2s sjakkstudio.

VGs Sjakkstudio: Slik forløp partiet trekk for trekk

Stormester og sjakkskribent, Nigel Short, beskrev Carlsen som en vanskelig motstander man ikke kan slappe av et sekund mot. Da har nordmannen en tendens til å feste et ubehagelig grep om partiene.

Og det var nettopp det som skjedde ved trekk nummer 25. Da valgte Adams å bytte dronninger med Carlsen, noe VGs sjakkekspert Hans Arild Runde beskrev som en feil av briten.

Men Carlsen slet med å finne en plan for å bryte ned Adams, som utover i partiet forsvarte seg med nebb og klør.

LES OGSÅ: Kan redde 2015 om Carlsen vinner i London

– Forsvarsplanen til Adams er betydelig enklere enn angrepsplanen til Magnus. Men er det noen som kan finne en løsning, så er det Magnus Carlsen, sa Lahlum i TV2s sjakkstudio.

VGs sjakkekspert Tarjei J. Svendsen spådde tett før slutt at partiet kom til å ende i remis.Etter 72 trekk og over seks timer spill tok spillerne hverandre i hånda og delte poengene.

London Chess Classic er den siste turneringen i Grand Chess Tour. Carlsen kan vinne denne touren om han vinner i London. I så fall vil han innkassere 650 000 kroner hver for turneringsseieren og tour-seieren, totalt 1,3 mill. kroner. Den norske verdensmesteren spilte elendig i Norway Chess, men dro i land 2. plass i den andre Grand Chess Tour-turneringen, Sinquefield Cup.

PS: I morgen spiller Magnus Carlsen med sorte brikker mot Levon Aronian. Maxime Vachier-Lagrave, Anish Giri og Hikaru Nakamura leder turneringen med 2,5 poeng. Carlsen og Adams er to av fire spillere med 2 poeng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder