VERDENSENER: Magnus Carlsen vant verdensmestertittelen i klassisk sjakk i 2013 - og forsvarte den i fjor. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Caruana «så spøkelser» da Carlsen brøt forbannelse

(Fabiano Caruana - Magnus Carlsen 0-1) I fire turneringer på rad hadde Magnus Carlsen (24) gått på tap i den tredje runden. Det unngikk han i dag.

Artikkelen er over fire år gammel

Dermed brøt Magnus Carlsen en aldri så liten tredjerundeforbannelse, som startet mot Fabiano Caruana i Sinquefield Cup og endte mot samme mann i Shamkir Chess.

Med svarte brikker mot verdenstoeren gikk nordmannen like så godt seirende ut.

Det etter at partiet dabbet av og så ut til å gå mot remis en god stund.

Magnus Carlsen ønsket imidlertid virkelig å vinne partiet, og etter solid spill opparbeidet han seg et like solid overtak.

Sakte, men sikkert spilte han Caruana av banen.

Og etter i overkant av fire timer med spill var de to sjakkgigantene ferdig med partiet: Magnus Carlsen hadde slått Fabiano Caruana.

– Jeg trodde stillingen var remis uansett hva jeg gjorde. Trolig var hvert eneste trekk jeg gjorde en feil. Jeg spilte veldig dårlig og så spøkelser. Det skulle vært lett remis, sier Caruana på pressekonferansen etter partiet.

– Jeg visste at det ikke ville bli et lett parti. Om jeg spiller på mitt vanlige nivå, så skal jeg ikke tape, selv om det er 3. runde, sier Carlsen.

VGs sjakkstudio: Vi fulgte dagens parti her!

Dermed står Carslen, som i går vraket sin egen styrkdrikk og slo hjemmehåpet Shahriyar Mamedyarov, med 2,5 poeng etter tre spilte runder i den prestisjefylte turneringen.

Han åpnet Shamkir Chess med remis mot VM-motstander Viswanathan Anand, men siden da har det blitt to strake seire.

Carlsen før storturnering: - Jeg vil vise hvem som er sjefen

Artikkelen fortsetter under bildet.

SOTRKAMP: Magnus Carlsen (t.v.) og Fabiano Caruana er regnet som verdens to beste sjakkspillere for tiden. Her er de fra et parti i 2012. Foto:Andre Penner,Ap

Før denne runden lå Carlsen på en delt førsteplass, sammen med Wesley So og Vladimir Kramnik, og med dagens seier er han fortsatt helt i tet.

Les også: Drama bak sjakkdisk

Ledelsen vil han til å dele med Wesley So, som også vant sitt parti for dagen. Det gjenstår seks runder av prestisjeturneringen Shamkir Chess.

--------------------

Disse deltar i Shamkir Chess 2015: Magnus Carlsen, Fabiano Caruana, Vladimir Kramnik, Wesley So, Rauf Mamedov, Viswanathan Anand, Shakhriyas Mamedyarov, Maxime Vachier-Lagrave, Anish Giri, Michael Adams

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder