LANGRENNSSJEF: Åge Skinstad har vært i Norges Skiforbund siden 2006, de siste årene har han vært langrennssjef. Nå bytter han jobb. Her er han fotografert under VM i Falun i februar i år. Foto:Terje Pedersen,NTB scanpix

Skinstad gir seg i skiforbundet

Blir direktør i NHO Innlandet

Skinstad til VG: Blir med på Northug-forhandlingene om skiforbundet vil

Åge Skinstad (50) gir seg som langrennssjef i Norges Skiforbund. Nå blir han direktør i NHO.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

NHO har ansatt Åge Skinstad som ny regiondirektør i NHO Innlandet, skriver NHO i en pressemelding sendt ut klokken 08.24 i dag (tirsdag).

- Jeg gleder meg til å legge til rette for at næringslivet i Innlandet skal utvikle seg videre og prestere enda bedre i fremtiden, sier Åge Skinstad i pressemeldingen.

Skinstad startet som sportssjef i skiforbundet i 2006. De siste årene har han vært langrennssjef.

Han har opplevd en eventyrlig reise i Skiforbundet. Han startet samtidig som Petter Northug kom inn på landslaget. Med unntak av OL i 2014 har Northug levert gull i hvert eneste mesterskap siden VM i 2007. Northug toppet det hele med fire VM-gull i Falun nylig.

Les også: Langrenn øker budsjettet til 80 millioner.

BRUDD: Åge Skinstad (t.v.) og Petter Northug innkalte til pressetreff i Trondheim 15. mai 2013. Northug forlot landslaget til fordel for sin private satsing. Foto:Øyvind Nordahl Næss,VG

Starter i ny jobb 1. august

Siden OL i 2010 har Marit Bjørgen dominert kvinnelangrenn sammen med langrennsprinsessen Therese Johaug. Inntektene til Skiforbundet har de siste årene økt med mange titalls millioner.

Skinstad starter i den nye jobben som regiondirektør 1. august. Han har visst om interessen fra NHO en stund, men understreker at det var viktig ikke å forstyrre opplegget til løperne før gjennomføringen av konkurransene var over.

Skinstad bor på Skreia på Toten. I følge avisen Østlendingen skal han jobbe ved NHOs kontor på Moelv, som ligger mellom Gjøvik og Lillehammer.

Avsluttet med 11 norske på 12 pallplasser

Skiforbundet og Team Northug skal i forhandlinger om kommende sesong nå. Skiforbundet har sagt at de krever at Northug blir en del av landslaget, mens Northug har understreket overfor VG at det ikke er aktuelt å bryte avtalen med Coop.

Les også: Northug kan tjene 17 millioner på suksessåret.

- Jeg har ikke snakket med folkene i Skiforbundet om jeg skal delta i forhandlingene med Petter. Men om de vil at jeg skal være med på det så stiller jeg meg til diposisjon frem til 30. juni. Jeg skal ikke hvile ett sekund, sier Skinstad til VG.

- Hva husker du best fra tiden i Skiforbundet siden våren 2006?

- Det første mesterkapet (Sapporo VM 2007) var veldig spesielt. Jens Arne (Svartedal) og Astrid (Uhrenholdt Jacobsen) vant sprinten, som var den første dagen i mesterskapet. Det var viktig, siden det ikke ble noen gull i 2006, svarer Skinstad og legger til:

- Ellers husker man jo det siste ganske bra. VM i Falun og verdenscupen i Drammen og Holmenkollen. I Drammen og Holmenkollen tok vi 11 av 12 pallplasser. Det er et fint minne, og greit å ta med seg som det siste som skjedde.

Les også: Da langrennssjefen fikk Dæhlie i fanget.

Trenere på utgående kontrakter

Det kan bli flere forandringer i langrennsledelsen foran neste sesong. Både damelandslagstrener Egil Kristiansen og herretrener Trond Nystad sine kontrakter går ut nå. Begge er i tenkeboksen om de skal fortsette.

Kristiansen har vært hovedtrener for damene siden 2006, mens Nystad overtok som herretrener etter VM i Holmenkollen i 2011.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder