Bli med UFC-håpet Emil Weber Meek bak kulissene når han går kamp

Se det norske «MMA-villdyret» våkne

Emil Weber Meek (25) gikk sin sjette proffkamp i MMA-buret sist helg. På VGTV kan du se hvordan han gjorde de siste forberedelsene, høydepunkter fra kampen og stemningen i garderoben etterpå.

Artikkelen er over seks år gammel

Det er TV 2 Zebra-programmet «MMA-studio» som har fulgt Meek tett opp mot kampen mot Per Franklin. Det endte med en overlegen knockoutseier etter at dommeren stoppet kampen i 2. runde.

Dermed står Meek med fem seirer og ett tap på sine seks kamper så langt.

Meek kan muligens få sjansen i storforbundet UFC når de kommer til Sverige igjen i løpet av våren. Den norske knockoutspesialisten har etter forrige helgs seier fire strake knockouttriumfer på samvittigheten.

- Det har vært et veldig aktivt år for meg. Jeg hadde mye å ta igjen etter at jeg brakk armen i 2012 og var lenge borte. Nå har jeg gått fire kamper og vunnet fire ganger på knockout, men det har tatt på, sier Meek til VG.

VGTV: Se Meek i aksjon mot Per Franklin sist helg

Han satser nå på å bruke litt lenger tid opp mot sin neste kamp for å terpe teknikk i kampsporten som er meget teknisk krevende.

- Det er mye å gå fire kamper i løpet av et kalenderår, men jeg har jo fått maks ut av det, sier Meek.

Det spekuleres i at han faktisk kan få sjansen i gigantorganisasjonen UFC som etter planen skal ha sitt tredje stevne i Sverige i april neste år.

Profesjonell MMA handler, i likhet med proffboksing, om oppmerksomhet og salgspotensial. Derfor er det godt mulig at en norsk fighter får sjansen igjen - selv om Meek nok burde hatt litt mer erfaring.

- Dersom jeg får muligheten i UFC, så kan jeg uansett ikke takke nei til det. Men planen min nå er å gå kamper i European MMA og skaffe meg erfaring der, sa Meek til VG for et par uker siden.

PS! Nå kan du lære mer om MMA på VGTV. For å forstå bedre hva sporten går ut på kan du se MMA-skolen - her er episode seks og episode syv!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder