OL-BYGNINGEN: Innenfor disse veggene spilles sjakk-OL. Hit, til Mackhallen i Tromsø, har ikke Burundis landslag møtt de siste rundene av lekene. Foto:Jonas Wikborg,VG

Landslag sporløst forsvunnet under sjakk-OL i Tromsø

Turneringsleder: - Kan gi grunn til bekymring

TROMSØ (VG) Det burundiske kvinnelandslaget har ikke møtt opp i spillelokalet de to siste rundene av sjakk-OL. Nå vet ikke arrangøren i Tromsø hvor de er.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Dermed kan de bli eksludert fra turneringen. Arrangørene forsøkte å nå Burundi-laget på deres hotell, men uten hell. Nå er de sporløst forsvunnet fra mesterskapet.

- Vi fikk melding fra turneringsledelsen i dag at Burundis damelag og en spiller i åpen klasse ikke hadde møtt til dagens runde. Det var det samme som skjedde i går. Det er klart at dette får konsekvenser rent turneringsteknisk. Turneringsledelsen må ta stilling til om vi skal ha med dette damelaget i neste runde, sier assisterende turneringsdirektør Morten Sand i sjakk-OL til VG.

Han tror at kvinnelandslaget vil diskvalifiseres som følge av de ikke har møtt opp flere dager på rad. Det er også en burundisk spiller i åpen klasse som er borte, men Burundi-laget i den klassen fortsetter med én mann mindre.

- Det at et lag fra Burundi ikke møter opp, det kan gi grunn til bekymring. Vi vet ikke hva som har skjedd eller hvor de er. Vi skal snakke med andre lag for å forsøke å finne ut av det og få mest mulig informasjon. Vi har en sikkerhetsgruppe som diskuterer dette. Men vi har ingen indikasjoner på at det har skjedd noe med dem, fortsetter Sand.

- Sjefdommer Panatagios Nikiolopoulous og hans stab avgjør i kveld om Burundi får fortsette i turneringen. I dag var det tredje gangen de ikke møtte til en spillerunde, sier Sand i en pressemelding.

Saken ble gjort kjent på en internasjonal pressekonferanse i Mackhallen i Tromsø lørdag ettermiddag.

VG følger saken

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder