Kan bli den tredje norske vinneren i historien

Favoritt i Elitloppet - kjøpt for
25.000

Søndag kjører B.B.S. Sugarlight om tre millioner svenske kroner i et av verdens tøffeste travløp. I 2010 ble hesten nærmest byttet bort for en vedmaskin.

  • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over fem år gammel

At B.B.S. Sugarlight er en eventyrhest er det liten tvil om. Og eventyret startet som «Den stygge andungen». For da ingen i Sverige ville kjøpe hesten, bestemte eier og amatørtrener Per Bergman seg for å sette inn en annonse i norske travmedier.

Det endte med at Fredrik Solberg fra Fredrikstad tok kontakt, og kjøpte hesten for 25.000 svenske kroner.

- Per var i Karlskoga og kjøpte en vedmaskin mens han møtte Fredrik og overleverte B.B.S. Sugarlight. Så Per dro dit med hesten, og kom hjem med vedmaskinen, sier Bergmans kone Annica i en TV 4-reportasje i forkant av Elitloppet.

Alt fra Elitlopphesten på Solvalla kan du se direkte på VG.no. Kvalifiseringsheatene til Elitloppet starter henholdsvis 14.55 og 15.22 søndag, mens hovedløpet går 17.35.

SUPERDUO: B.B.S. Sugarlight og trener og deleier Fredrik Solberg Foto:Eirik Stenhaug,

Middels hverdagshest

I 2012 gikk hesten sine første travløp, men det var lite som tydet på B.B.S. Sugarlight skulle bli noen stor travstjerne.

- Sugarlight var en helt middels hverdagshest, men jeg angret ikke på at jeg kjøpte hesten. Når jeg kjøper hester er målet at de skal tjene til livets opphold, og det gjorde Sugarlight, sier trener og deleier Fredrik Solberg til VG.

Men etter et litt tilfeldig møte med den svenske kusken Peter Untersteiner, skulle eventyret om B.B.S. Sugarlight ta en ny vending. Brått var hesten gått fra den stygge andungen til prinsen som skulle erobre både det norske- og svenske kongeriket. Hesten vant elleve av sine 16 starter i 2014, og innkasserte 1,8 millioner kroner på premiekontoen sin.

- Det blir som å vinne i Lotto. Det er helt uvirkelig det som har skjedd med hesten, innrømmer Solberg.

For ingen har noen god forklaring på hva som har skjedd med hesten som nå er favoritt i et av verdens tøffeste travløp - Elitloppet på Solvalla.

To norske vinenre

Kun to ganger tidligere har en norsk hest vunnet Elitloppet. Kjæledeggen Rex Rodney vant løpet i 1986, mens Steinlager gikk til topps for ti år siden. For selv om svenskene gjør alt de kan for å minne om at B.B.S. Sugarlight er født i Sverige, er ikke Solberg i tvil.

- Vi er norske!

- Interessen rundt hesten var nok størst i Sverige, og det var nok flest tilhengere derfra, men etter seieren i Olypiatravet tidligere i år føler jeg det har snudd litt her hjemme i Norge, legger han til.

Og planen for Elitloppet er klar:

- Jeg håper vi får teten, og leder fra start til mål i kvalifiseringen. Vi velger spor 1 om vi får muligheten i finalen, og kommer hesten seg til tet der blir det vanskelig å komme seg forbi den. Men det er 15 andre knallgode hester med, og vi har respekt for dem. Det er stort bare å få være med i Elitloppet. Kommer hesten seg til finalen, og får en fin premie er vi fornøyde.

Men B.B.S. Sugarlight kan få tøff kamp av en annen norsk hest. Support Justice er også blant favorittene til å stikke av med seieren i Elitloppet.

Det er også knyttet norsk spenning til kaldblodsløpet der Lannem Silje for første gang møter kaldblodskongen Tekno Odin og den svenske prinsen Månprinsen A.M.

Mer om

  1. Trav

Flere artikler

  1. B.B.S. Sugarlight på revansjejakt

  2. B.B.S. Sugarlight fikk aldri sjansen i Elitloppet

  3. Support Justice satser mot verdens tøffeste travløp

  4. Nå er B.B.S. Sugarlight best i Europa

  5. Eventyrhesten satte Support Justice i skyggen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder