Rosenborg ble enig med Evian i dag

Mini til VG: - Riktig å selge Bille Nielsen

SOLGT TIL FRANSK KLUBB: Rosenborg har solgt Nicki Bille Nielsen til klubben som ble nummer 14 i den franske ligaen i år. Her fra en kamp mot Aalesund i april. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Nicki Bille Nielsen solgt til fransk klubb

Rosenborg er blitt enig med den franske klubben Evian om
salg av Nicki Bille Nielsen. Etter det VG kjenner til får Rosenborg i overkant av fire millioner kroner for dansken.

 • Nils Mangelrød
 • Jørgen B. Hoff
 • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over seks år gammel

Den franske klubben Evian Thonon Gaillard, som ble nummer 14 i fransk Ligue 1 forrige sesong, bekrefter mandag på sin offisielle hjemmeside at Nicki Bille Nielsen er klar for klubben.

Treårskontrakt

Den tidligere Rosenborg-angriperen har skrevet under på en treårskontrakt, og vil i morgen gjennomføre sin første treningsøkt med sin nye arbeidsgiver.

- Jeg er veldig tilfreds. Dette er en god mulighet for meg. Jeg har pratet med Daniel Wass og andre dansker som har spill for klubben, og vi har kommet frem til at Evian og jeg er skapt for hverandre. Dette er en ny start for meg. Jeg tror dette er det perfekte stedet for meg å spille fotball og nyte familielivet. Jeg kommer til å gi alt på banen for lagkameratene mine og klubben. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Nicki Bille til klubbens hjemmeside.

Fornøyd med avtalen

Daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug sier dette om overgangen til dansken som har hatt flere kontroversielle episoder i klubben. Han fikk en skriftlig advarsel etter at han havnet i fyllearresten i Trondheim sist høst. Og det er nå tatt ut tiltale mot dansken for politivold etter en episode i Danmark i påsken.

- Jeg kan bekrefte overgangen. Vi ble enige om en avtale i dag og hans personlige kontrakt. Vi er fornøyd med det vi får i forhold til det vi kjøpte ham for, sier Tove Moe Dyrhaug til VG.

- Har det vært lettere å slippe Bille Nielsen etter episodene hans i klubben?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Dyrhaug.

Etter det VG kjenner til får Rosenborg i overkant av fire millioner kroner for dansken, og skal ha fått igjen nesten det beløpet de betalte for Bille Nielsen. Han kom til Rosenborg foran 2013-sesongen.

- Vi har holdt på med forhandlingene en periode siden overgangsvinduet åpnet, sier Dyrhaug.

Rosenborg har vært klare på at det må forsvinne spillere for at de skal forsterke troppen. Dyrhaug sier bare at de vil vurdere dette fortløpende fremover.

- Ikke scoret nok mål

Klubblegende Jahn Ivar «Mini» Jakobsen mener det er greit at klubben selger den danske spissen.

- Det har vært mye styr på og utenfor banen, så om det ikke er en lettelse, så er det greit at Rosenborg selger ham. Sportslig sett har han ikke levert målene slik en midtspiss i Rosenborg skal gjøre, sier Jahn Ivar «Mini» Jakobsen til VG.

Han mener det er vel så mye sportslige vurderinger som ligger bak salget, som de utenomsportslige episodene til Nicki Bille Nielsen.

- Han har ikke lyktes helt. Men han har ikke vært en flopp. Han har ikke scoret nok mål og Rosenborg med den målsettingen de har bør ha en midtspiss som scorer 15 mål i året. Selvsagt har det vært en slitasje med det som har skjedd utenfor banen. Men vi skal ikke glemme at han har vært en av de mest populære spillerne, sier Mini.

Han er klar på at om han hadde sittet i styret så hadde han også gått inn for salg av dansken. Men han tror Rosenborg ikke hadde solgt dansken om han hadde vært en storscorer denne sesongen.

- Han har sikkert god lønn også og klubben ønsker å gå ned i lønnskostnader. Men de er nødt til å finne forsterkninger, sier Jakobsen og tenker på at ansvaret som ensom utfordrer og erstatter for Alexander Söderlund, kan bli vel tøft for talentfulle Alexander Sørloth ennå.

Mer om

 1. Rosenborg BK

Flere artikler

 1. Nicki Bille etter RBK-exiten: Orket ikke mer utenomsportslig støy

 2. Nicki Bille tiltalt: - Tenker ikke på det

 3. Full dansk-norsk språkforvirring rundt Bille-etterforskning

 4. Ny Bille-kontrovers: I klammeri med tilskuer

 5. Eks-Rosenborg-spiller Nicki Bille Nielsen risikerer fengsel

 6. Pluss content

  Historien om Nicki Bille Nielsens voldsomme nedtur

Fra andre aviser

 1. Nicki Bille solgt til fransk klubb

  Aftenposten
 2. Bille Nielsen aktuell for dansk storklubb

  Aftenposten
 3. Nicki Bille upopulær i nok en klubb: - I sitt eget selvbilde ble han for stor for klubben

  Aftenposten
 4. Bille Nielsen aktuell for dansk storklubb

  Fædrelandsvennen
 5. Nicki Bille upopulær i nok en klubb: - I sitt eget selvbilde ble han for stor for klubben

  Bergens Tidende
 6. «Mini»: - Helt riktig å selge Nicki Bille

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder