SPENNENDE KAMP: Brasils trener Dunga ser frem til dagens oppgjør mot Nederland og tror det er veldig åpent når det gjelder hvilket lag som vil avansere. Foto: AFP

Dunga: - Robben er en eksepsjonell spiller

(VG Nett) Brasils trener Dunga forventer seg en «vakker» kamp mot Nederland, men frykter Arjen Robben kan by på problemer for storfavoritten Brasil.

  • Eline Storeide
  • Ingunn Andersen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

For fjerde gang i VM-historien er det duket for storoppgjør mellom de to fotballnasjonene Brasil og Nederland. Så langt i turneringen har sør-amerikanske og europeiske fotballag dominert, dog noe overraskende har flere europeiske favoritter røket ut. Møtet på gressbanen klokken 16.00 i dag norsk tid blir derfor også en oppvisning i hva de to kontinentene har å by på, og det skorter ikke akkurat på forventninger før kampen - fra begge sider.

VG Live:Følg kampen live her fra klokken 16:00!

- Det blir en vakker kamp

Brasils trener Dunga (46) ønsker på ingen måte å undervurdere dagens motstander og forventer seg en spenstig kamp på alle måter:

- Vi forventer en veldig åpen kamp. I sluttspillet kan vi ikke forvente å møte et lukket og defensivt lag. Fra nå av er alle kampene en VM-finale. Alle spillerne er av ypperste klasse og jeg forventer en vakker kamp mot Nederland, sier Dunga ifølge fifa.com.

Les også:Elia: - Dere har ikke sett det beste av Nederland

Og i sin beskrivelse av Nederlands gullgutt Arjen Robben (26) er ikke Dunga sparsom med lovordene:

- Robben er uten tvil en eksepsjonell spiller. Han er en veldig teknisk spiller. Om en tar en titt på noen av Bayerns kamper i sesongen som var, ser en at han er beslutningsdyktig. En slik spiller utgjør alltid forskjellen, sier Dunga ifølge goal.com.

Van Marwijk støtter Dunga

Den brasilianske treneren har fått hard medfart for å ikke føre en mer offensiv spillestil, men synes ikke å være videre påvirket av kritikken:

- All debatt er positiv. Om vi har 1000 hoder som tenker, er det bedre enn bare ett. Noen ting er nyttige, andre ikke, sier han.

Protokoll:Hva synes du om Brasils VM-innsats?

Tidligere i mesterskapet har fotballegenden Johan Cruyff kritisert Brasils spillestil og omtalt laget som «defensivt» og «en skam for fansen og turneringen». Den nederlandske treneren Bert van Marwijk (58) sier seg uenig med sin landsmann og uttaler ifølge ESPN at også Nederland sliter med det samme:

- Nederland har litt det samme problemet som Brasil. For 30 år siden var det «totalfotball», men sport forandrer seg og det samme gjelder fotball. Nå om dagen er alle i bedre form og bedre organisert, så når vi spiller som vi pleide, er det vanskeligere å vinne VM.

VG Nett-leser:- Vi får håpe at van Persie er ferdig med å krangle, og finner toppformen. Han er virkelig den type spiller som kan åpne opp hele forsvaret til Brasil med de riktige pasningene. Det fordrer selvsagt løp fra kantene og midtbanen, samt at han får baller å spille videre.Hva tror du? Diskuter dagens kamp her!

Henter frem «lykkefargen» fra 1994

Da de slo Nederland 3-2 i kvartfinalen i VM i 1994, spilte Brasil i blå drakter. Så langt i mesterskapet har brasilianere spilt i gult, men i kveld tar sambanasjonen fram blåfargen når de møter oransjekledde nederlendere til dyst i Port Elizabeth, skriver avisa Jornal do Brasil.

Også da de to lagene møttes i 1974 spilte Brasil i blått. Den gang vant Nederland, men det er tydeligvis så lenge siden at Dunga regner med at draktlykken har snudd.

Begge nasjonene holder pusten

Selv om avspark er klokken 11.00 brasiliansk tid, har de fleste brasilianerne fått fri fra jobben for å se kampen.

Også i Nederland er det forventet stor oppslutning rundt eget landslag. Da «Oranje» slo Slovakia 2 - 1 i årets åttendedelsfinale, hadde kampen over 10 millioner seere i Nederland alene - altså er gatene forventet å være ganske så tomme når landslagsheltene entrer banen i Sør-Afrika fredag.

P.S: Brasil er tidenes mestvinnende nasjon i VM med hele fem gullplasseringer - senest i 2002. Nederland har aldri tidligere vunnet VM, men de har nådd finalen to ganger: i 1974 og i 1978.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder