SPENT: Her følger Espen Edvardsen med mens vennen Kristian Malmin og hesten Ramstad Loke ligger tett på Geir Flåten og hesten Føynland Kongen i det avgjørende løpet. Foto: Trav24.no
SPENT: Her følger Espen Edvardsen med mens vennen Kristian Malmin og hesten Ramstad Loke ligger tett på Geir Flåten og hesten Føynland Kongen i det avgjørende løpet. Foto: Trav24.no

Travansatt fjernes fra skjermen - frikjent fra løpsfiksing med kuskevenn

SPORT

Ledelsen i Det Norske Travselskap (DNT) har frikjent en ansatt i selskapet og en travkusk etter rykter om løpsfiksing under V75 på Drammen travbane sist helg.

Publisert: Oppdatert: 22.06.11 08:49

Generalsekretær Øystein Dahle og styreleder Atle Larsen bestemte sent tirsdag kveld at verken Espen Edvardsen eller kusken og vennen Kristian Malmin har brutt travsportens reglement.

Ryktene om at løpet var fikset oppsto etter at Edvardsen i DNT og en kamerat vant 575.000 kroner i V75-gevinst mens førstnevnte var på jobb som intervjuer på «indre bane» - og dermed hadde tilgang til kuskene. Det har blant annet blitt spekulert i at han hadde informert kuskene om en mulig storgevinst før løpet.

Hans venn og kusk Kristian Malmin ble trukket inn i saken fordi han presset nestenfavoritten Frøynland Konge, som Edvardsen ikke hadde på sin kupong, veldig hardt i det siste løpet.

Les også: Travspillere reagerer på «kritikkverdig kjøring»

Må ta TV-pause

Flere av hestene den DNT-ansatte hadde på sin kupong i det siste løpet, ville gitt en gevinst på 28,8 millioner kroner for alenevinneren. Nå har også Rikstoto og tv-produksjonsselskapet IMG bestemt at Edvardsen foreløpig skal fjernes fra skjermen.

- Våre samarbeidspartnere Rikstoto og tv-produksjonsselskapet IMG har bestemt at vår ansatte ikke skal delta i tv-sendinger inntil videre, sier DNT-generalsekretær Øystein Dahle til Dagbladet.

- Jeg burde ha ligget lavt

Travselskap-arbeidstakeren har nektet for løpsfiksing, men innrømmer at han var uprofesjonell da han vant over en halv million i V75.

- Jeg er ung, engasjert og det sto om veldig mye penger. Da klarte jeg rett og slett ikke å holde meg rolig. Jeg var altfor høylytt og sa vi hadde bankere på Anthony Boko og Muceles Wiking BR, og at vi hadde ti hester i bunn. Det var det nok mange på stallsiden som fikk med seg. Det var uprofesjonelt av meg. Ettersom jeg var på jobb, burde jeg ligget lavt, sa Espen Edvardsen til Trav og Galopp-Nytt tidligere i uken.

Rikstoto har foreløpig sperret gevinstene for utbetaling.

Kusken får dermed fortsette å kjøre løp etter DNTs avgjørelse.

Her kan du lese mer om