SJANSELØS: Olaf Tufte klarte ikke medalje i singelsculler i ro-VM i Lake Karapiro i New Zealand. Foto: AP

SJANSELØS: Olaf Tufte klarte ikke medalje i singelsculler i ro-VM i Lake Karapiro i New Zealand. Foto: AP

Tufte utenfor pallen i VM

- De andre var veldig mye bedre

Olaf Tufte var sjanseløs på medalje i ro-VM. 34-åringen endte på fjerdeplass i lørdagens finale i singlesculler.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Ondrej Synek fra Tsjekkia ble verdensmester etter å ha ledet det meste av veien. I mål var han nesten to sekunder foran den newzealandske hjemmefavoritten Mahe Drysdale. Britiske Alan Campbell tok bronsen.

Tufte var ikke i nærheten av medaljeplass og passerte mål nesten seks sekunder etter Campbell.

- Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke kom på «pallen». Jeg peiset på fra 750 meter for å ta inn forspranget, men det ville de ikke ha meg med på. Da «toget» forsvant fra meg, hadde jeg ikke sjanse, sa Tufte til NTB.

Sportssjef Kjetil Undset var fornøyd med jobben Tufte gjorde i finalen, men måtte konstatere at den dobbelte OL-mesteren ikke kunne hamle opp med de tre favorittene.

- Jeg synes Olaf på mange måter leverte varene. Det var et bedre løp enn semifinalen, men han ble et nummer for lite denne gangen. Han gjorde et ærlig forsøk, sa Undset.

Langt bak

Som vanlig hang Tufte etter i starten, men denne gang ble det for mye å hente inn. Etter 500 meter var han sist nesten tre sekunder etter lederen. Han var fortsatt sist i finalefeltet halvveis, nesten fem sekunder bak ledende Synek og over fire sekunder fra medaljeplass.

- Det var ikke en spesielt dårlig start, men de andre var veldig mye bedre. De første 50 meterne klarte jeg å holde følge, men så ble jeg kjørt fra. Jeg prøvde å finne roen og ta vare på meg selv, for at jeg skulle klare å hente det inn. Jeg rodde alt jeg kunne og kjørte meg stiv litt tidlig, sa Tufte.

Tufte greide bare å ta seg forbi slovenske Luka Spik og kinesiske Zhang Liang på de siste 1.000 meterne.

Tuktet hjemmefavoritten

Mahe Drysdale hadde vunnet fire VM-gull på rad før mesterskapet på hjemmebane, men i lørdagens finale måtte han se seg slått av Ondrej Synek. Tsjekkiske Synek kronet dermed en stor sesong. Han vant også de tre verdenscupregattaene og EM-gull.

- Vel fortjent. Han har vært den beste roeren i hele år og klarte å holde formen. All ære til ham, sa Tufte.

Sportssjef Undset var også imponert.

- Synek har virkelig funnet sin plass i feltet, og han har rodd jevnt hele veien. Det er imponerende det han har gjort. Vi bøyer oss i støvet, sa Undset til NTB.

Olaf Tufte har vunnet singlesculler i de to siste OL. Fra VM har han to gull, to sølv og to bronse, men medaljesamlingen vokste ikke i løpet av oppholdet i New Zealand.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder