Magnus Carlsen og resten av feltet i Norway Chess på pressekonferanse mandag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Dette kan bli det beste vi har sett av Magnus

STAVANGER (VG) Magnus Carlsen (28) har hatt en utrolig seiersrekke i 2019. Nå står «problembarnet» Norway Chess for tur.

– Magnus har hatt et fantastisk år så langt, men ofte har han slitt med Norway Chess. Han har ikke vunnet på hjemmebane siden 2016. Men dette kan bli det beste vi har sett av Magnus, sier Anna Rudolf, sjakkekspert som er på plass som offisielle kommentator for Norway Chess.

– Han er veldig nær sin egen verdensrekord i rating. Det han har vist til nå i 2019, er stort, fortsetter den ungarske sjakk-eksperten.

Carlsen har fem strake triumfer før Norway Chess i 2019: Wijk aan Zee, Shamkir, Grenke-turneringen, Adidjan og Skottland - og før det hadde han avsluttet 2018 med VM-tittel både i klassisk sjakk og lynsjakk.

les også

Carlsen i en klasse for seg: Passerte drømmegrensen

– Hvis det fortsetter slik, så er det en veldig bra fortsettelse, fastslo Carlsen som et understatement på pressekonferansen mandag.

De fire beste på verdensrankingen er på plass i Stavanger: Carlsen, Fabiano Caruana, Ding Liren og Maxime Vachier-Lagrave.

Nå er han storfavoritt til å vinne på hjemmebane, som han gjorde det i 2016. Skjønt - Norway Chess har faktisk vært til atskillig besvær for Magnus Carlsen. Ikke minst i 2015, da han også var storfavoritt, ble det en skuffende 7. plass.

les også

Carlsen vinner - og erter rivalen

les også

Nå kan DU spille for VM-kamp mot Carlsen

– Magnus har spilt utrolig bra i 2019. Du ser det på ham at han er fornøyd. Det har han også god grunn til, sier Maxime Vachier-Lagrave, nummer fire i verden, til VG.

Carlsen er tydeligvis tent på å gjøre en god figur i Stavanger denne gang. Han har med seg både trener Peter Heine Nielsen og pappa Henrik Carlsen, og de tre ankom i god tid til turneringen.

– Vi ser Magnus i sin beste form noen sinne, sier sjakkpresident Morten L. Madsen.

– Han virker helt uovervinnelig. Han spiller med stor selvtillit og pondus, slik vi liker å se ham, fortsetter sjakkpresidenten.

– Hvorfor er han så god nå?

– Kanskje er det resultat av de store forberedelsene til VM-matchen mot Caruana. Kanskje skyldes det at han har studert Alpha-zero-partiene. Magnus spiller med stor kreativitet, og mange har lagt til hans ofre i flere viktige partier. Han legger mindre vekt på materiell verdi, og ønsker dynamiske stillinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder