IKKE KULT I GULT: Chris Froome blir ikke å se med den gule ledertrøyen i Tour de France denne sesongen Foto: YOAN VALAT / EPA

Chris Froome mister Tour de France med brukket ben

Team Ineos-rytteren får ikke muligheten til å jakte sin femte sammenlagtseier etter et velt i rittet Critérium du Dauphiné.

Det skriver BBC, etter at Froome veltet og ble fraktet til sykehus onsdag formiddag.

Sportsdirektør i Team Ineos (tidligere Team Sky), Dave Brailsford, uttaler til kanalen at Froome har fått en veldig seriøs skade som «åpenbart» gjør at han ikke kan stille til start i Tour de France.

– Han krasjet i en stor utforkjøring i høy fart, og traff en vegg. Ambulansen kom veldig fort, sier Brailsford ifølge den britiske kringkasteren.

De skriver videre at skadeomfanget er et brukket ben. Nettstedet Cyclingnews.com skriver at det er snakk om et brudd i lårbenet.

Froome har vunnet Tour de France ved fire anledninger: i 2013, 2015, 2016 og 2017. I forrige utgave av det tradisjonsrike treukersrittet kom han på tredjeplass, da landsmann Geraint Thomas overraskende vant.

– Dette er bittert for Froome. Han gikk «all inn» på Tour de France i år, og virket som den klare favoritten. Nå mister han muligheten til å bli historisk med den femte sammenlagtseieren i år, og han blir eldre han også, så det blir ikke enklere for han i fremtiden, sier sykkelekspert Mads Kaggestad til VG.

PÅ BÅRE: Chris Froome blir fraktet vekk etter den uhellet. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Ulykken som holder Froome ute, skjedde i Critérium du Dauphiné-rettet, som går over åtte etapper i Frankrike og blir regnet som et viktig ritt i oppkjøringen til Tour de France, som begynner 6. juli.

Froomes ulykksalige velt fant sted under en oppvarmingsøkt før den fjerde etappen, som han absolutt ikke startet.

– Det er helt klart at han ikke rekker Tour de France. Det kommer til å ta en lang stund før han konkurrerer igjen, sier Brailsford til fransk TV, skriver BBC.

Med Chris Froome ute av Tour de France er det fjorårsvinner Geraint Thomas som må tåle favorittstempelet i treukersrittet. Tom Dumoulin anses av bookmakerne til å være den største outsideren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder