Kjetil Martinsen ble matchvinner for Manglerud i kampen om sluttspillplass mot Narvik. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

M/S til sluttspillet – VIF slapp med skrekken etter pinlig tap

(Manglerud Star - Narvik 2–1) Manglerud Star gikk seirende ut av duellen mot Narvik om den siste sluttspillplassen i ishockey. Oslo-laget vant oppgjøret i siste runde i grunnspillet 2-1 samtidig som Vålerenga tapte mot tabelljumbo Grüner.

 • NTB

Narvik måtte vinne i ordinær tid for å gå forbi oslolaget og sikre en historisk sluttspillplass for Nord-Norge, men i Manglerudhallen var det hjemmelaget som knep den viktige plassen i sluttspillet.

Kjetil Martinsen knuste sluttspilldrømmen til narvikværingene da han fastsatte sluttresultatet til 2-1 tre minutter ut i siste periode.

– Det er helt sinnssykt. Vi har jobbet som bikkjer og kommet oss tilbake etter jul. Vi har hentet litt spillere, men vi har faktisk snudd det her. Det er ikke bare importene, men også vi norske som har bestemt oss for å ta igjen det Narvik-laget. De har vært gode, så de skal ha all kreditt, men det er deilig å ta det i den siste kampen, sa matchvinner Martinsen til TV 2.

Fikk du forresten med deg denne?

les også

Landslagssjefens gladmelding: Zucca positiv til Norge-spill

Tøff sluttspillsmotstander

I sluttspillet venter årets suverene seriemester Stavanger Oilers, som med 3-1-seier over Lillehammer slo sin egen poengrekord i grunnspillet fra 2011/12-sesongen.

Storhamar møter Stjernen, mens Vålerenga skal i aksjon mot Sparta. Den siste sluttspillskampen går mellom Frisk Asker og Lillehammer.

Nyopprykkede Narvik må ut i kvalifiseringsspillet sammen med tabelljumbo Grüner. Der venter Lørenskog, samt Ringerike eller Comet fra Halden. Lagene skal kjempe om to eliteserieplasser.

les også

Corona-trøbbel for norsk suksesstrener: – Ikke noe moro

Vålerenga sikret tredjeplassen

Vålerenga ville bli serietreer med seier over tabelljumbo Grüner, men Roy Johansens menn gikk på et overraskende 1-5-tap i Grünerhallen.

Det ble derimot ikke avgjørende for blåtrøyene som allikevel kunne juble for tredjeplassen.

Det ble klart da Frisk Asker tapte 2-3 mot Stjernen, mens Lillehammer ble slått 1-3 borte mot serievinner Stavanger Oilers, som med seieren slo sin egen poengrekord i grunnspillet fra 2011/12-sesongen.

– Det var en kollaps. Vi trodde vi var mye bedre enn det vi var. Det var absolutt ingen som var bra. En ekstrem flau oppvisning. Vi har så flaks at både Frisk og Lillehammer taper. Når vi ikke klarer å levere bedre i en så ekstremt viktig match syns jeg bare det er pinlig hele greiene, sier Espen «Shampo» Knutsen på TV 2s sending.

På egen is måtte serietoer Storhamar gi tapt mot Sparta. Sarpingene kunne juble for 3-0-seier.

Mer om

 1. Ishockey
 2. Manglerud Star
 3. Narvik
 4. Frisk Asker
 5. Get Ligaen

Flere artikler

 1. Endelig er Vålerenga på vinnersporet igjen

 2. Storhamar best i rivaloppgjøret mot VIF

 3. Stavanger Oilers er seriemestere i ishockey: – Beste noensinne

 4. Voldsom slåsskamp etter munnhuggeri: Begge spillerne fikk 25 minutters straff

 5. Stavanger jager egen rekord: 2,7 poeng per kamp

Fra andre aviser

 1. Manglerud Star vant Oslo-derbyet

  Bergens Tidende
 2. Dette blir Oilers’ motstander i kvartfinalen

  Bergens Tidende
 3. Oilers’ poengmaskin signerte ny avtale

  Aftenposten
 4. Oilers’ poengmaskin signerte ny avtale

  Bergens Tidende
 5. Skadesituasjonen til Oilers: – Det er lys i tunnelen

  Aftenposten
 6. Oilers blir historiske med ny seier: – Vi vil selvfølgelig ta den

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder