PÅ PLASS I DORTMUND: Joel Kunz fra støtteapparatet til Borussia Dortmund satt bak rattet ved siden av en smilende Erling Braut Haaland da 19-åringen ankom treningsfeltet til sin nye klubb fredag. Foto: Guido Kirchner / dpa

Sportsmagasin: Slik vant Borussia Dortmund kampen om Braut Haaland

Borussia Dortmund kastet seg ikke inn i kampen om Erling Braut Haaland. Ifølge sportsmagasinet The Athletic har den tyske storklubben fulgt nordmannen siden han var 16 år. De så ham i egen person 28 ganger før han signerte for klubben.

 • Camilla Vesteng

Fredag var Erling Braut Haaland på plass i Tyskland og treningsanlegget til Borussia Dortmund. The Athletic har sett på overgangen til Fotball-Europas heteste nykommer fra Red Bull Salzburg til tysk fotball.

Den 29. desember ble det bekreftet at den norske spissen har skrevet en fire og et halvt årskontrakt med Borussia Dortmund.

les også

Derfor spiller Erling Braut Haaland «aldri» 90 minutter

Og en ting er helt sikkert. Borussia Dortmund ville ikke ha 19-åringen, fordi «alle» andre ville det. Det var ingen tilfeldigheter. Dortmund har fulgt Haaland siden han var 16 år og spilte på U17-landslaget. De har sett ham «live» hele 28 ganger. Dortmund-spillerne skal ha blitt kommandert til å sende Haaland hyggelige meldinger på WhatsApp (en meldingstjeneste). De overbeviste ham om at mens de andre storklubbene har spisser de bygger spillet sitt rundt, så trenger de en spiss og de vil gi akkurat ham sjansen, skriver The Athletic.

Saken om Haaland er skrevet av den anerkjente tyske journalisten Raphael Honigstein, som blant annet har skrevet biografien "Bring the Noise" om Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Haaland la ut dette bildet på bildedelingstjenesten Instagram fredag, i løpet av en time hadde 140.000 likt bildet:

Det som er tilfeldig er at det var Haaland som havnet i fokus for klubben under de nordiske landskampene i 2016.

– Vi dro ikke dit spesielt for å se Erling Haaland, men han ble raskt interessant for oss, sier sjefsspeider i Dortmund Markus Pilawa til The Athletic.

Men den tyske giganten var ikke trygg på at spissfenomenet fra Jæren ville velge dem tre dager før den medisinske testen 29. desember. For konkurransen var tøff. Den var knallhard.

Her kan du se 26 grunner til Erling Braut Haaland ble hetere og hetere i løpet høsten:

VG skrev 13. desember at Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær selv tok turen til Salzburg. Der var også pappa Alfie Haaland.

– Jeg håper du har forståelse for at jeg ikke kan kommentere alle ryktene som går nå, sa Alfie Haaland til VG da.

Sendte legende for å se Haaland

Ettersom interessen til Dortmund stadig ble større i løpet av fjoråret sendte klubben også sin egen legende Matthias Sammer for å se Haaland. Han dro også på uanmeldte besøk.

les også

Haaland nær scoring – byttet drakt med Benzema

Klubbledelsen skal ha fortalt Haaland på en meget overbevisende måte at det var de som trengte hans tjenester mest av alle klubbene som var med i kampen om hans signatur. Og at de kan være tålmodige når unge spillere skal ta steget fra en medium europeisk liga til en av Europas aller tøffeste.

Borussia Dortmund er nummer fire i Bundesliga etter halvspilt sesong, syv poeng bak serieleder RB Leipzig.

les også

Braut Haaland-bilde får nettet til å koke

Den norske spissjuvelen er den første i den tyske toppklubben som får ha en utkjøpsklausul i kontrakten siden Mario Götze gikk fra Dortmund til Bayern München i 2013. Ifølge The Athletic skal utkjøpsklausulen være satt høyere enn 500 millioner kroner, som engelske medier har meldt.

Lørdag drar Haaland på treningsleir med sin nye klubb til Spania. Lørdag 18. januar kan han få sin debut for Borussia Dortmund borte mot Augsburg.

Mer om

 1. Fotball
 2. Erling Braut Haaland
 3. Borussia Dortmund
 4. Tysk fotball
 5. Norsk fotball
 6. Østerriksk fotball
 7. FC Red Bull Salzburg

Flere artikler

 1. Bekreftet: Erling Braut Haaland klar for Borussia Dortmund

 2. Alfie Haaland til VG: Derfor valgte sønnen Dortmund

 3. Opplysninger til VG: Haaland nær overgang

 4. Slik blir Haalands første periode i Dortmund

 5. Opplysninger til VG: Solskjær møtte Haaland-leiren i Salzburg fredag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder