FÅR IKKE GÅ SKIRENN: Ingvild Flugstad Østberg møtte pressen foran åpningsrennene på Beitostølen. Hun fortalte at hun hadde fått startnekt. Foto: Terje Pedersen/NTB SCANPIX

Østberg har fortsatt startnekt: Går ikke skirenn i Lillehammer

Ingvild Flugstad Østberg (29) er ikke tatt ut til å gå verdenscup i Lillehammer kommende helg. Landslagstrener Ole Morten Iversen vet ikke når hun er tilbake.

Foran den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen fikk Østberg startnekt av helsemessige årsaker. Hun fikk heller ikke gå verdenscupåpningen i Finland.

Nå er det klart at hun heller ikke får gå i Lillehammer. Det viser uttaket til Norges Skiforbund i dag.

les også

Østberg sto over flere rulleskirenn i sommer: - Det henger jo sammen

– Når Ingvild er tilbake, det vet vi ikke. Når helsen er god nok, så stiller hun til start. Jeg håper det blir ganske snart, sier Iversen til VG og legger til:

– Jeg må forholde meg til det medisinske apparatet. Vi er tålmodige, ennå.

– Tror du Østberg blir klar til Tour de Ski?

– Jeg vil ikke spekulere i det. Det blir feil, svarer Iversen.

Har vært litt bekymret

Han forteller at humøret til 29-åringen er greit. Hun har fått beskjed om å trene i rolige omgivelser.

– Jeg har vært litt bekymret for hvordan hun har det, men jeg syns hun har taklet dette overraskende bra. Det er ingen depping, men hun har nok litt lange dager.

29-åringen møtte pressen torsdag for snart to uker siden.

– Jeg har havnet i en situasjon der jeg ikke kan gå skirenn. Det er kjedelig og beklagelig. Grunnen er helsemessige årsaker, der ikke alle krav i helseattesten er innfridd. Derfor er det beste for meg å stå over skirenn. Jeg har trent veldig bra og gledet meg. Jeg har vært frisk, skadefri og i god form. Jeg skulle helst startet, sa en gråtkvalt Østberg på Beitostølen:

Med Østberg ute, tapeteserte trioen Therese Johaug, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen pallen etter minitouren i Ruka.

Super-sesong

Forrige sesong ble Østberg nummer fire på distanserennet i verdenscupstarten, før hun tok turen opp på pallen i Lillehammer. Deretter rant pallplassene inn. Det ble sammenlagtseier i Tour de Ski og verdenscupen.

les også

Johaug suveren med mer muskler og høyere kroppsvekt

Johaug var som ventet fullstendig overlegen i verdenscupstarten. Dette sa hun om å være på tur uten sin nære venninne og kollega Østberg:

PS! 17 norske damer stiller til start i Lillehammer på grunn av nasjonal kvote. I tillegg til landslagsløperne får flere andre sjansen.

Kathrine Harsem som mistet landslagsplassen i vår får sjansen i Lillehammer. Det får også Marte Skaanes som imponerte på Beitostølen. Junioren Helene Marie Fossesholm er som ventet tatt ut. Anne Kjersti Kalvå fra Team Veidekke får fornyet tillit etter en solid 13. plass på minitouren i Ruka sist helg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder