Mourinho inviterer Pochettino: – Kan besøke oss på treningsfeltet

José Mourinho holdt torsdag sin første pressekonferanse som Tottenham-sjef. Han startet med å gi forgjengeren Mauricio Pochettino en stor dose gode ord.

– Jeg er klar for vanskelige spørsmål, fleipet han da han satte seg til rette på podiet.

– Jeg må først gratulere Mauricio med jobben han gjorde her. Han kommer alltid til å være en del av denne klubben. Han kan komme og besøke oss når han vil på treningsfeltet. Døren er alltid åpen for ham, fortsatte Mourinho.

Til tross for gode skussmål fra Mourinho ledet Pochettino Spurs til en foreløpig 14. plass på tabellen, og de har mye å hente opp om det skal bli plass i Champions League neste sesong. Det kan Tottenham sikre med en plass blant de fire beste, men Mourinho innrømmer at han er i en uvant situasjon.

– Jeg har ikke stor erfaring med å ta over lag midt i sesongen. Det er bare andre gangen jeg gjør det, etter Porto i 2001. Men jeg har tenkt mye på det, for jeg hadde på følelsen at jeg ville få muligheten midt i sesongen, og konklusjonen var at det må være stabilitet der, og at jeg måtte stole på jobben som allerede var lagt ned, og det gjorde jeg her, forteller portugiseren.

– Vi kommer ikke til å vinne Premier League denne sesongen. Men vi kan vinne neste sesong, sier han.

Han sier videre at den gode spillerstallen var en av hovedgrunnene til at han tok jobben, og avslørte at han har vært ute etter flere av dem på overgangsmarkedet tidligere.

– Jeg prøvde å kjøpe noen av dem med flere forskjellige klubber, men klarte det ikke, og noen gadd jeg ikke en gang å prøve å kjøpe fordi jeg visste det var umulig. Så jeg er veldig glad for den stallen jeg har, sier han.

Tottenhams tidligere manager Mauricio Pochettino (til høyre) sammen med etterfølgeren José Mourinho. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix

– Jeg er sterkere emosjonelt

Allerede lørdag er Mourinho nødt til å stole på jobben som er lagt ned tidligere, for da venter West Ham på bortebane. Det er også den tidligere Manchester United-trenerens største fokus nå.

– Jeg smiler ikke så mye i dag fordi jeg har en kamp allerede om to dager. Det er ikke så mye tid til å jobbe, men dypt inne i meg er jeg veldig glad. Potensialet til klubben er virkelig stort, og potensialet til spillerne er veldig bra. Jeg vet at jeg potensielt kan ha en kanonjobb i hendene, sa Mourinho.

Til gjengjeld har ikke alle supporterne like stor tro på potensialet til Mourinho i Tottenham. London-avisen Evening Standard har hatt en avstemming gående om Mourinho er rett mann eller ikke for «Spurs». Etter de vel 11.000 første stemmene, var 5703 for og 5413 mot.

Men portugiseren bedyrer at han ikke skal snu opp-ned på Tottenham.

– Jeg trenger ikke nye spillere, og dette blir mer en oppdatering enn en total forandring, sa Mourinho.

– Følte meg «lost»

Det var smekkfullt i det ganske lille presserommet på Tottenhams treningssenter i Enfield i Nord-London. Dit ankom Mourinho ti minutter etter oppsatt tid, og svarte på spørsmål om at han er en «ny og forbedret versjon av Jose Mourinho»

– Jeg er sterkere emosjonelt (enn jeg var i United). Jeg er avslappet, jeg er motivert, og jeg er klar, og jeg tror spillerne merker det, at jeg er klar for å støtte dem. Dette handler ikke om meg, fortalte portugiseren samtidig som han innrømmet at det har vært tøft å gå uten jobb det siste knappe året.

– I sommer var første gang jeg ikke hadde jobb, og det var ikke lett, Jeg følte meg litt «lost»

Onsdag ble det klart at Mourinho overtar Spurs etter Pochettino. Portugiseren har skrevet under en avtale på vel tre og et halvt år. Han får betalt cirka 170 millioner kroner i lønn per sesong.

Mourinho vant tre Premier League-titler med Chelsea. Han jobbet også i Manchester United i to og et halvt år etter de to periodene i Chelsea. Der vant klubben europaligaen og ligacupen en gang.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool22211052143864
2Manchester City23153564273748
3Leicester City23143648232545
4Chelsea2312383930939
5Manchester United239773627934
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder