SPILLEGLAD: Linni Meister, her under poker-NM tidligere i år, har et visst håp om å kunne gi Hans Olav Lahlum konkurranse. Foto: Robert S. Eik, VG
SPILLEGLAD: Linni Meister, her under poker-NM tidligere i år, har et visst håp om å kunne gi Hans Olav Lahlum konkurranse. Foto: Robert S. Eik, VG

Utfordrer Hans Olav Lahlum i sjakk: Linni Meister slår i bordet med IQ-resultater

SPORT

Linni (28) lover et meisterverk ved brettet når hun skal prøve å rundspille Hans Olav Lahlum (40) i sjakk.

  • Øyvind Askeland
Publisert: Oppdatert: 07.05.14 18:32

Av Halvor Ekeland og Øyvind Askeland

Linni Meister er kanskje ikke mest kjent for å være en habil sjakkspiller. Kanskje er hun heller ikke særlig kjent for det etter dagens parti mot Lahlum, men 28-åringen har en plan:

- Jeg tipper jeg kommer til å bli slått, men jeg skal prøve å gi ham litt konkurranse. Han bør ikke føle seg for trygg, advarer Linni Meister.

VG Direkte: Følg sjakksendingen fra kl. 16.00

Istedenfor sjakk har hun satset på en karriere som blant annet reality-kjendis, modell, blogger og artist.

Tok Mensa-test

I ettermiddag er hun en av fem som skal utfordre Lahlum i hurtigsjakk.

- Herregud, er det hurtigsjakk? sier en noe overrasket Linni Meister, før hun legger til:

- Folk tror det kanskje ikke, men jeg er faktisk smartere enn 68 prosent av Norges befolkning. Jeg tok en Mensa-test på P4 for noen år siden og fikk en IQ på 108. Det er ganske gøy at jeg har høyere IQ enn snittet i Norge (snittet er 100 ifølge IQ-undersøkelse fra 2006).

Fra klokken 16 sender VG partiene, med programleder Mads A. Andersen og gjester i studio.

- Ikke lest taktikk

I tillegg til Meister skal NRK-legende Arne Scheie og håndballspiller Erlend Mamelund opp mot Lahlum. Også vinnerne av VGs Lahlum-konkurranse får sjansen.

- Jeg er ikke i nærheten av Magnus Carlsen. Jeg har heller ikke lest så mye taktikk, men jeg tror jeg er flink til å finne gode trekk, sier Linni Meister.

Lahlum føler seg likevel trygg på at han kommer helskinnet gjennom sjakk-dagen. Han har fått studere motstanderne og ser frem til å spille fem kjappe partier.

- Vi får kanskje ikke så mange spennende partier, men de blir nok veldig interessant, sier Hans Olav Lahlum.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Dagens hurtigsjakk-partier er en oppvarming torsdag. Da utfordrer Magnus Carlsen hele landet i sjakk.

KONKURRANSE: Ta «selfie» - sett ut Carlsen

I VG Direkte kan du følge både Lahlums partier og være med å bestemme hvilke trekk Norge skal gjøre mot Magnus Carlsen i det partiet.

PS: Dersom du ønsker å følge partiene fysisk, spilles alle partiene på kjøpesenteret Oslo City i Oslo sentrum. Bruk #vgsjakk på Twitter og Instagram!

Her kan du lese mer om