Twitter-kok etter at håndballjentene fikk pris

HAMAR/OSLO (VG) Etter at håndballjentene vant prisen for årets lag under Idrettsgallaen uttrykte flere sin tydelige uenighet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Når juryen ikke vet forskjell på gull og bronse kan det vel være skitt samme med hele gallaen, meldte NRKs Ole Kristian Stoltenberg på Twitter.

Les også: Derfor liker alle gallakongen

Stoltenberg var rask med å slenge seg med på andre som mente at den prisen burde gått til skiskytterjentene.

– Amen! Det var helt elektrisk i Kollen. Men juryen var nok ikke der.., la Stoltenberg til i en senere melding.

– Jeg tror dette kommer an på hvem du spør. det er mange sterke prestasjoner. Jeg er avslappet i forhold til det. Det kunne like gjerne vært skiskytterjentene, sier Thorir Hergeirsson til VG.

– Vi har hatt et bra år, selv om vi ikke fikk realisert drømmen om gull i OL, sier landslagssjefen som stilte uten spillere på Idrettsgallaen. Gravide Heidi Løke skulle egentlig ha vært på plass, men ble syk.

– Jentene er opptatt med klubbaktivitet og reiser. Dessverre. Jeg skulle gjerne hatt med noen av dem. Alle fikk spørsmål om de ville komme, forklarer Hergeirsson.

Lars Tjærnås var blant de som var enige med Stoltenberg.

– Første uenighet om pris: Stafettjentene i skiskyting soleklart årets lag for meg. Mirakel å vinne sensasjonelt gull i VM på hjemmebane, mente Tjærnås på Twitter.

Andreas Stabrun Smith, som kommenterte skiskytterjentenes VM-gull på hjemmebane i Holmenkollen, mente juryen overså «tidenes sensasjon».

– Jeg er glad i håndballjentene, men årets lag er for meg skiskytterjentene. Tidenes sensasjons burde fått pris, skriver Smith på Twitter.

Hergeirsson: - Vi er en god kandidat

Landslagssjef Thorir Hergeirsson forteller til VG at han opplevde konkurransen om prisen som tøff. For suksesstreneren syns det var mange gode lagprestasjoner i norsk idrett i 2016. Islendingen syns samtidig at Nora Mørk, Camilla Herrem og resten av mannskapet hans er verdige vinnere.

– Håndballjentene har hatt meget sterke resultater i 2016, med bronse i OL og gull i EM. Vi vant prisen i sterk konkurranse med blant andre skiskytterjentene, hvor juryen står for utnevnelser, valg og begrunnelse. Vi i håndball-landslaget er ydmyke til dette og tar det ikke for gitt. Men vi mener selvsagt at vi var en god kandidat, sier Hergeirsson.

Sett denne? Programlederen fleipet med idrettstoppene - delte ut «åpenhetstrøye»

Se alle VGs bilder fra Idrettsgallaen:

Berge med storeslem - skrytt opp i skyene

I motsetning til mishagsytringene mot håndballandslagets pris, var det kun skryt å finne på sosiale medier etter at Stig-André Berge i tur og orden ble tildelt prisene for årets forbilde, utøvernes pris og prisen for årets navn.

Fra scenen etter at han mottok den første prisen annonserte Berge at han skal gifte seg med kjæresten Rosell Utne.

33-åringen mistet moren like før han kvalifiserte seg til OL i Rio 59-kilosklassen. I Brasil kunne han til slutt juble OL-bronse med to blåveiser og tårer i øynene.

Hegerberg-hyllest og humor-slakt

En som allerede har vært på scenen for å motta pris to ganger i løpet av lørdagskvelden er fotballspiller Ada Stolsmo Hegeberg. Først vant hun Gullballen som bevis på at hun var årets fotballspiller i 2016, før hun ble utropt til årets kvinnelige utøver.

21-åringen fra Sunndal har lagt et fantastisk år bak seg, hvor hun blant annet ble kåret til Europas beste fotballspiller.

Sjekk: VGs liste over 2016s 100 største idrettsutøvere i Norge

På Twitter var støtten gjennomgående.

Noe som ikke falt i like gode jord hos mange var NRKs forsøk på underholdende innslag. Sergej Karjakins manager Kyrillos Zangalis hadde gjentagende opptredener, i tillegg til en lengre mime-seanse med Trond Espen Seim og Anders Baasmo Christiansen.

På Twitter var det nok av ironiske bemerkninger.

Les også: MMA-Meek får pepper etter store ord om egen seier

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder