Vanvittig snuoperasjon da Tom Brady tok sin femte Super Bowl-seier

(New England Patriots-Atlanta Falcons 34–28 etter overtid) New England Patriots lå under med 25 poeng, men etter et ellevilt comeback og en touchdown i overtidsperioden vant Patriots «tidenes Super Bowl-finale».

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I Tom Bradys syvende finale, flest av alle spillere i historien, vant han sin femte Super Bowl som den eneste quarterbacken i historien.

Han har nå vunnet like mange som Charles Haley, som før kampen var den eneste spilleren gjennom tidene til å vinne fem finaler.

Fått med deg denne? I Europa er det kanskje kona hans som er best kjent. Men i natt skrev denne Trump-vennen historie i Super-Bowl

– Jeg er så stolt av guttene, laget, treneren. Jeg er så glad for å være en del av denne gruppen, sa Brady etter kampen foran et massivt folkehav med konfetti fallende ned i Houston.

Det var ikke mange som hadde troen på Patriots, som i sin niende Super Bowl-finale lå under med 25 poeng med under 18 minutter igjen av kampen. Før nattens kamp var det største comebacket i Super Bowl-historien på 10 poeng.

HISTORISK: Tom Brady, her med Patriots-eier Robert Kraft, er nå den eneste quarterbacken i historien til å vinne fem Super Bowls. Foto: Timothy A. Clary AFP

Men New England Patriots snudde kampen i overtidsperioden, den første overtidsperioden i Super Bowl-historien.

Super Bowl-underholdningen: Hun hylles for pauseshowet

Etter et drøyt minutt fikk James White ballen og kriget seg inn i målgården til Atlanta Falcons. Patriots-spilleren fikk ikke mange kroppsdeler over i målgården til gjestene, men det holdt:

Han sørget for at Patriots vant sin femte Super Bowl-tittel.

– Alle hjemme i Boston, New England. Dere har vært med oss hele sesongen. Vi elsker dere.

Visste du at: Denne nordmannen tok en gang Super Bowl med storm

– We are bringing this sucker home, ropte Brady og pekte på trofeet.

Men etter de første tre periodene var det ikke mange som trodde at trofeet skulle være i armene til Brady etter kampslutt.

Falcons overrasket og tok ledelsen

Det var Atlanta Falcons som tok ledelsen i starten av den andre perioden da Devonta Freeman løp inn en touchdown på/fra 5 yards etter godt offensivt spill av Falcons.

Fra fjoråret: Helten Manning (39) nekter å snakke om fremtiden etter Super Bowl-triumfen

– Han har virkelig hatt en god kamp, sa Viasat-kommentator Daniel Høglund om Freeman etter den første touchdownen.

Ledelsen gjorde at Patriots lå under i en kamp for første gang siden de lå under mot New York Jets i slutten av november 2016.

Patriots var uten Rob Gronkowski, som er Patriots beste offensive spiller utenom Brady. Han har hatt flere touchdowns enn noen andre i hans posisjon som Tight End, men en skade satt en stopper for nattens kamp. Det lugget offensivt for Patriots i store deler av den første omgangen.

I fjor: Skuffet Super Bowl-stjerne forlot pressekonferansen uten et ord

Ikke lenge etter økte Falcons ledelsen til 13–0.

Ryan fant rookien Austin Hooper, som – sammen med Ryan – noterte seg for sin første Super Bowl-touchdown.

Like før pause kastet Brady bort ballen, og det skulle straffe seg.

Robert Alford snappet den upresise pasningen fra quarterbacken og løp 82 yards for en ny touchdown. Brady kastet seg forgjeves etter Alford, men 39-åringen var på etterskudd og måtte se Alford løpe inn en 20-0-ledelse til Falcons.

Rett før lagene gikk til pause reduserte Patriots til 3–21 ved Stephen Gostkowski. 21 poeng er det meste Patriots har sluppet inn i en og samme periode i løpet av de siste fem sesongene.

2015: Red inn på robotløve i pauseshowet

Nok en målgivende for Ryan

Også etter pausen fortsatte Ryan og hans Falcons storspillet. Drøye seks minutter ut i den tredje perioden fant Ryan running back Tevin Coleman ute til høyre, som løp inn Atlantas fjerde touchdown for kvelden. Stilling etter at ekstraskuddet satt? 28–3.

Patriots øynet et lite håp da de reduserte til 28–9 i den tredje perioden ved James White. Brady fant White ute til venstre, og med kraft og fart tok White sats og stupte inn i målgården til Falcons.

Men hele kvelden skulle vise seg å være stang ut for Patriots – bokstavelig talt: Gostkowski skjøt ekstrasparket som gir ett poeng via stolpen og ut.

25(!) på rad for Patriots og overtidsperiode

Etter at Gostkowski bommet på et field goal i den tredje perioden var han heldigere i den fjerde og siste perioden da han nok en gang reduserte, denne gangen til 12–28 etter et field goal.

Fra kloss hold fant Brady Danny Amendola med en presis pasning. Han snudde og kastet seg inn i målgården til Falcons. I tillegg omsatte Patriots det påfølgende angrepet til poeng, og stillingen var 20–28.

Og minuttet før full tid var lagene like langt etter at James White noterte seg for sin andre touchdown i kampen og Amendola noterte seg for to poeng i angrepet etter.

Etter fire minutter av overtidsperioden var altså kampen over etter Whites tredje touchdown for kvelden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder