Bokselegenden Vladimir Klitsjko legger opp: – Vemodig

Tungvektskongen Vladimir Klitsjko (41) legger boksehanskene på hylla. Det synes Cecilia Brækhus er trist.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vemodig, men riktig avgjørelse, sier Cecilia Brækhus til VG.

I en video på You Tube onsdag bekrefter Klitsjko at han nå setter karrierepunktum. Ukraineren avlyser dermed den planlagte returkampen mot britiske Anthony Joshua. Knockout-nederlaget i april på Wembley stadion, ble altså Klitsjkos aller siste kamp. Tungvektslegenden legger opp med 64 seire og fem tap på samvittigheten.

– Jeg brukte med vilje noen uker på å ta avgjørelsen, for å være sikker på at jeg hadde fått tilstrekkelig avstand til tapet på Wembley, sier Klitsjkos.

«Klovnen» slo Klitsjko: Sang Aerosmith-låt etter seieren

Nå er den 41 år gamle bokselegenden klar for å ta fatt på nye utfordringer.

– Både som amatør og profesjonell har jeg oppnådd alt jeg drømte om, og nå vil jeg ta fatt på livet etter sporten. Jeg kunne aldri ha forestilt meg at jeg ville ha en så lang og utrolig suksessrik boksekarriere, og jeg er veldig takknemlig for det, sier han.

Brækhus er tilbake: Klitsjko feiret med selfie

Gjennom sitt promotorfirma, K2, har Klitsjko samarbeidet med den norske bokseren, Cecilia Brækhus. Klitsjko var blant annet på plass da Brækhus bokset sin første kamp på norsk jord i Oslo Spektrum i fjor høst.

– Hvor lenge har du visst at han ville legge opp, Brækhus?

–Jeg tror jeg har visst det siden Wembley. Det var ikke noe moro å sitte ringside på den kampen. Kjæresten hans, Hayden Panettiere (skuespiller), måtte omtrent stables på beina etter den kampen. Det var tøft å oppleve, sier Brækhus.

– Hvordan blir samarbeidet mellom deg og K2 nå som Klitsjko legger opp?

– Vi fortsetter samarbeidet med K2. Akkurat nå følger vi tett kampen til helgen mellom Claressa Shields og Nicki Adler. Treneren min (Johnathon Banks) er der nede, svarer Brækhus.

Les også: Brækhus sin drømmemotstander frikjent for doping

K2 har fortsatt en rekke profilerte boksere i stallen, blant annet Gennady Golovkin, ansett som kanskje verdens beste bokser per nå.

– Har du snakket med Vladimir nå i det siste?

– Ja, men om helt andre ting. Dere må skjønne at Vladimir er lynende intelligent og en fantastisk person. Jeg er utrolig priviligert som bare kan ta en telefon til han hvis jeg trenger råd eller hans synspunkt på noe. Jeg ville aldri misbruke det ved å spørre han om noe rundt denne avgjørelsen, når jeg visste at han satt i tenkeboksen, sier Brækhus.

Tyson: – Mayweather kommer til å drepe McGregor

SAMARBEIDSPARTNEREN: Vladimir Klitsjko og Cecilia Brækhus har samarbeidet de siste årene. Her er de to på en pressekonferanse i New York i 2015. Foto: Thomas Nilsson VG

Klitsjko regjerte i tungvektklassen gjennom hele 2000-tallet, og innehar flere verdensmestertitler i tungvektsklassene. Han startet også sin meritterte karriere med å bli olympisk mester i Atlanta i 1996, og har beseiret flere gode boksere, deriblant Ray Mercer, Samuel Peter, Calvin Brock, Francois Botha og Monte Barret. Men etter et overraskende tap for Tyson Fury i 2015 og det nevnte nederlaget for Joshua i vår, har altså fått ham på andre tanker.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder