Lorentzen sesongåpnet med å slå verdensrekordholderen: – Godt å få satt standarden

Håvard Holmefjord Lorentzen (26) startet sesongen på best tenkelig vis med seier i verdenscupåpningen. Selv ikke verdensrekordholder Pavel Kulizjnikov (24) kunne hamle opp med den norske skøytehelten.

Nordmannen, som hadde stor suksess underOL, hvor han tok gull på 500 meter og sølv på 1000-meteren under lekene i Sør-Korea, gikk inn til bestetid med tiden 34,73 på 500-meteren i japanske Obihiro i verdenscupåpningen fredag formiddag.

– Det var godt å få satt standarden, understreker Lorentzen overfor NRK.

Da Lorentzen og Kulizjnikov møttes, var det intet mindre enn et skikkelig mestermøte:

24 år gamle Kulizjnikov er verdensrekordholder på 500 meter med tiden 33.98, mens Lorentzen tidligere i år ble Norges første sprintverdensmester siden 1981. Den tittelen sikret han i kinesiske Changchun bare to uker etter å ha tatt OL-gull.

– Det er godt å ta ham i parløp. Han er litt lik løper som meg, med mye fart mot slutten av løpet. Så det å holde ham bak meg var deilig, sier seierherren til NRK, og legger til at han skal feire med en cola i kveld.

Det ble rett og slett en drømmestart på sesongen for Lorentzen.

Han gikk ut i nest siste par mot verdensrekordholderen, og etter løpet var det bare kinesiske Gao Tingyo og hjemmehåpet Tatsuya Shinhama som kunne forhindre Lorentzen-seier. Men Shinhama gikk inn til tredjeplass, og dermed var seier i verdenscupåpningen et faktum for OL-gullgutten.

Slik så det ut i VGs studio da Lorentzen stormet inn til det historiske OL-gullet:

10.-plass for kjæresten

Det ble dobbelt pallplass for Norge denne fredagen, ettersom Norge sikret 3.-plass på lagtempoen som gikk av stabelen tidligere fredag morgen.

Laget besto av samme trio som gikk inn til OL-gull i Pyeongchang. Denne gangen måtte imidlertid Håvard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen se seg slått av Russland og Nederland.

– Pallen er bra, men vi hadde selvfølgelig håpet på å vinne. Russland gikk veldig bra, og vi må gå et toppløp for å vinne verdenscuper, sa Håvard Bøkko til NRK etter løpet.

Resultatlisten fra Japan:
1. Håvard Lorentzen, Norge 34,73
2. Pavel Kulizjnikov 34,77
3. Tatsuya Shinhama, Japan 34,87
4. Ruslan Murasjov, Russland 34,98
5. Nico Ihle, Tyskland 35,05
6. Laurent Dubreuil, Canada 35,05
7. Jan Smeekens, Nederland 35,08
8. Kim Tae-yun, Sør-Korea 35,13

Det gikk ikke like bra for Lorentzens kjæreste, Hege Bøkko, på kvinnesiden. Tiden 38.60 på kvinnenes 500 meter ga henne det som til slutt endte med en 10.-plass. Bøkko gikk ut i andre par mot Kim Min-sun, men det var regjerende OL-mester Nao Kodaira som vant med tiden 37.49.

Vanessa Herzog fra Østerrike ble nummer to, mens japanske Maki Tsuji kapret tredjeplassen.

Norge stilte for øvrig ikke med lag på kvinnenes lagtempo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder