MØTTES I NATT: Kristoffer Reitan (til venstre) og Viktor Hovland møttes til åttedelsfinale på Pebble Beach. Dette bildet ble tatt etter at begge vant sine matcher onsdag. Foto: Thomas Nilsson / VG

Spilte drømmegolf i norsk prestisjeduell

PEBBLE BEACH/SAN FRANCISCO, CALIFORNIA (VG) Med imponerende fem birdies på de 11 første golfhullene på ikoniske Pebble Beach, slo Viktor Hovland (20) kompisen Kristoffer Reitan (20) i åttedelsfinalen i US Amateur Championship i natt norsk tid.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Begge nordmennene har levert strålende golf i verdens største amatørturnering på USAs vestkyst denne uken, hvor 312 spillere fra 24 nasjoner hadde kvalifisert seg.

les også

Norsk golfs gylne generasjon

Pluss content

I torsdagens 32-delsfinaler vant begge etter nye, solide golfrunder.
I den prestisjetunge, helnorske åttedelsfinalen senere på dagen leverte 20-årige Hovland en rekke imponerende slag.

Hovland, som spiller collegegolf for Oklahoma State og representerer den norske klubben Miklagard, hadde birdies på hullene 1,4,6,8 og 10, en meget sterk prestasjon på Pebble Beach selv om det ikke var noe vind å snakke om.

Og med par på 12 var matchen mot Reitan over selv om det altså var seks hull igjen å spille.

– Viktor spilte veldig fin golf i dag, og jeg blir veldig glad av å se hvordan han spiller golf. Vi spilte selvfølgelig mot hverandre, men vi har vært gode venner siden vi var rundt 13 år, så det er utrolig gøy å se hvilket nivå han har inne, sier Kristoffer Reitan til VG.

les også

I dag spiller Kristoffer (20) mot sitt store idol

Han legger til at «jeg visste at jeg måtte spille bra for å slå Viktor, og jeg er selvsagt veldig skuffet over at jeg ikke spilte bedre».

– Jeg oppnådde mye den uken her, og jeg skal ta alt det positive med meg videre, sier Reitan, som er rangert som verdens 30. beste amatør.

HIMMEL OG HAV FOR EN BANE! Viktor Hovland slår ut på hull 6 på Pebble Beach onsdag denne uken. Foto: Thomas Nilsson / VG

Vinneren av US Amateur får spille neste års Masters, US Open og The Open Championship med de store gutta. Den tapende finalisten får startplass i de to første turneringene.

Hovland, som er på 5. plass på verdensrankingen for amatører, er den høyest rankede spilleren igjen i US Open.

Men i matchplay kan alt skje.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder