STORSPILLET: Kristoffer Ventura er 15 slag under par etter tre runder i Pinnacle Bank Championship. Foto: MICHAEL COHEN / AFP / NTB SCANPIX

Ventura stormer mot plass på PGA-touren

Kristoffer Ventura (24) leder Pinnacle Bank Championship på Korn Ferry-touren etter tre av fire runder. Det kan langt på vei sikre ham en plass på PGA-touren neste sesong.

1. juli tok han sin første proffseier, da han vant Utah Championship på Korn Ferry-touren, som er nivået under PGA-touren. Nå har Ventura nok en gang funnet frem storspillet, det kan sørge for opprykk til PGA-touren neste sesong.

De 25 beste på Korn Ferry-touren sikrer seg en plass på PGA-touren neste sesong, mens de 25 beste i Korn Ferry-sluttspillet også rykker opp. Det er det sluttspillet Viktor Hovland nå sikter seg inn mot, for å kunne sikre seg en plass på PGA-touren neste sesong.

les også

Slik blir golfkometen Viktor Hovlands nye liv

Pluss content

– Om vi får begge på PGA Touren neste år er det drømmescenario, men det kan fort skje. I min verden er det større sannsynlighet for at det skjer, enn at det ikke skjer og begge har nivået som skal til for å lykkes på PGA-touren, har tidligere golfproff Marius Thorp uttalt til NRK.

– Vanskelig å holde fokus

– Det er det alle snakker om. Det er alt jeg hører. Men akkurat nå spiller jeg bare golf. Jeg vet det er en klisjé, men jeg har fokus på det neste golfslaget, sier Ventura til Korn Ferrys Twitter-konto.

Han legger ikke skjul på at han kjenner på presset.

– Det er vanskelig å holde det på avstand, man ser det overalt på Twitter og Instagram. Men nå må jeg bare fortsette å gjøre det jeg har gjort, så får vi se hvor det ender opp.

– Men det er vanskelig å holde fokus, men jeg har blitt bedre på det. Før ville jeg gått og sett opp på resultattavlen hele tiden, nå fokuserer jeg bare på spillet mitt.

Etter kun å ha spilt seks turneringer på Korn Ferry-touren ligger Ventura på en 22. plass med 649 poeng. Xinjun Zhang som leder med 1950 poeng har til sammenligning spilt 16 av turneringene på touren, mens Robby Shelton som er nummer to med 1718 poeng har spilt 18.

Etter helgens turnering i Nebraska gjenstår det seks turneringer på årets Korn Ferry-tour – hvorav de tre siste inngår i finalerundene. I de tre avsluttende turneringene vil han også møte Viktor Hovland, som også kjemper om en plass på PGA-touren.

– Det Viktor har gjort er stort for Norge. Jeg prøver å ta igjen forspranget så han ikke får all oppmerksomheten, sier Ventura med et smil.

24-åringen har i likhet med Hovland gått på Oklahoma State University.

Leder med ett slag

Men med én runde igjen å spille i Pinnacle Bank Championship ser ting veldig lovende ut for Ventura. Nordmannen leder turneringen 15 slag under par etter de tre første rundene. Ett slag bak følger Lanto Griffin, før Tyson Alexander på tredjeplass ligger fire slag bak.

Eventyrlig spill syv slag under par på runde to har lagt mye av grunnlaget for nordmannens gode plassering før den avsluttende runden.

Natt til søndag startet også solid – fire slag under par på de første ni hullene. Men med bogey på hull 12 og 13 mistet han ledelsen, før han slo tilbake med birdie på hull 15 og 16, slik at han endte dagen fire slag under par – og i ledelse.

les også

Ny kanonsøndag – men Hovland misset på slutten

Dersom Ventura skulle forsvare en topplassering på turnerings siste dag, vil han lagt på vei være sikret en plass blant de 25 beste på Korn Ferry-touren denne sesongen, i tillegg til førstepremien på rundt 900.000 kroner.

PS 1: Viktor Hovland har tatt en turneringsfri helg etter noen hektiske uker. Men er etter planen tilbake i Wyndham Championship 4. august.

PS 2: Shane Lowry leder årets siste major, The Open, etter tre runder. Han er 16 under par etter tre av fire runder. Bak han følger Tommy Fleetwood 12 slag under par.

PS 3: Suzann Pettersen gjorde denne helgen comeback på LPGA-touren, men i lagturneringen misset hun cuten sammen med makker Catriona Matthew.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder