VM-detalj kan skape trøbbel

ANTERSELVA (VG) Markørene på oppløpet i VM er laget av plast. Det kan i verste fall føre til massefall i en avgjørende spurt.

 • Ida Høidalen
 • Jostein Magnussen

– Det er noe vi må være obs på til de andre rennene. Når du kommer inn der må du prøve å ikke komme borti, for de stikkene (markørene) var sterke, sier Johannes Thingnes Bø når VG møter ham dagen etter han gikk inn til norsk VM-gull på mixed stafetten.

Han så ut til å ha full kontroll da han avgjorde på siste skyting, gikk sisterunden alene og kom inn på oppløpet i ensom majestet. Men på de siste meterne gikk det nesten galt. Thingnes Bø kom borti markørene på oppløpet og var nære å snuble.

les også

Gullbrødrene kunne skåle for 40 mesterskapsmedaljer

Markørene som skiller korridorene på oppløpet er vanligvis granbar, men under VM i Anterselva er det satt opp plaststikker. Da kan det gå galt om flere kjører inn for å spurte i høy fart.

– Kanskje vi må komme med en liten feedback der. Det siste som bør skje er jo at man tryner før en medalje. Heldigvis hadde Johannes god luke i går, og i tillegg var han kanskje mest opptatt av å brife til publikum i stedet for å se ned i snøen, sier Tarjei Bø – som ikke fikk med seg nestenfallet.

Verre gikk det for Vetle Sjåstad Christiansen på trening:

– Granbar kan vi ploge ned, mens den plaststikken var nesten som en slalåmstikke. Vi må være forsiktige. Jeg var obs på at det kunne skje i går, men med full fart og litt kriging der, kan det hende det skjer noe, sier Johannes Thingnes Bø.

VM-debutant Johannes Dale mener de nye markørene også kan være positive.

– Plastikk høres litt hardt ut. Det er jo litt dumt, men på en måte er det kanskje greit. Det har vært mye snakk om bytte av korridorer og sånt i spurten, så det hindrer kanskje at det skjer, sier han.

Første individuelle VM-konkurranse for herrene er sprinten lørdag. Der stiller Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Dale og Erlend Bjøntegaard.

Fredag er det sprint for jentene. Den kan du se på NRK1 fra 14.45.

Mer om

 1. Vintersport
 2. Skiskyting
 3. Tarjei Bø
 4. Johannes Thingnes Bø
 5. Skiskytter-VM

Flere artikler

 1. VM-sølv til spurtslått Thingnes Bø – mener glipp kan ha kostet gullet

 2. Tarjei Bø lader opp til VM i høyden – broren holder seg hjemme

 3. Thingnes Bø skuffet over sølv: – Nå får vi tyn av gulljentene

 4. Thingnes Bø innrømmer: – Råskapen er litt svekket

 5. – Vi kommer ikke til «å gi ham ut til verden»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder