Forliksrådet har avvist Svein-Erik Edvartsens injuriesøksmål mot Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Forliksrådet har avvist Svein-Erik Edvartsens injuriesøksmål mot Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: Mariam Butt, NTB Scanpix

Ingen behandling i Forliksrådet av Edvartsens injuriesøksmål mot NFF-topp

SPORT

Svein-Erik Edvartsens injuriesøksmål mot kommunikasjonsdirektør Svein Graff i Norges Fotballforbund blir ikke behandlet i Forliksrådet.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 30.04.18 21:04

I september i fjor ble Graff varslet om injuriesøksmålet fra Edvartsens advokat John Christian Elden.

«NFF har avsluttet sitt arbeidsforhold med Svein-Erik Edvartsen. Han har utført handlinger som er uforenelig med jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF», uttalte Graff etter at Edvartsen ble avskjediget med umiddelbar virkning.

Edvartsen krevde økonomisk kompensasjon og mente uttalelsene var injurierende.

Forliksrådet vil ikke behandle klagen fra Svein-Erik Edvartsen mot Graff. Årsaken er at saken ikke er avsluttet inn tre måneder etter at forliksklagen ble forkynt. Dermed kunne Graff kreve saken innstilt.

– Jeg kan bekrefte at jeg har fått beskjed om at Forliksrådet ikke vil behandle erstatningskravet fra Edvartsen. Det tar jeg til etterretning, sier Svein Graff til NTB mandag kveld.

Svein-Erik Edvartsens advokat hevder overfor Aftenposten at saken er blitt trenert av Svein Graff :

– Vi synes det er leit. Saken var godt egnet til avgjørelse i Forliksrådet slik rådet tidligere hadde bestemt. Men når Graff insisterer på å møte i retten i stedet, må vi bare ta det til etterretning, skriver John Christian Elden, i en tekstmelding til avisen.

– Dersom det skjer, vil jeg forholde meg profesjonelt til det på samme måte som jeg har gjort i saken frem til nå, kommenterer Graff, som avviser påstandene om trenering.

Norges Fotballforbund hevder Edvartsen har sendt flere eposter i falskt navn, der han angivelig refser dommersjef Terje Hauge i NFF, samtidig som Edvartsen i mailene får positiv omtale.

Edvartsen hevder han ikke kjenner til de falske epostene. NFF avskjediget likevel toppdommeren fra jobben som seksjonsleder i NFF basert på epostene.

I juni møtes Edvartsen og Norges Fotballforbund i retten. Dommeren har saksøkt sin tidligere arbeidsgiver etter at han mistet jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar.

(VG/NTB)