Forliksrådet har avvist Svein-Erik Edvartsens injuriesøksmål mot Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: Mariam Butt, NTB Scanpix

Ingen behandling i Forliksrådet av Edvartsens injuriesøksmål mot NFF-topp

Svein-Erik Edvartsens injuriesøksmål mot kommunikasjonsdirektør Svein Graff i Norges Fotballforbund blir ikke behandlet i Forliksrådet.

  • steinar.bjerkmann@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I september i fjor ble Graff varslet om injuriesøksmålet fra Edvartsens advokat John Christian Elden.

«NFF har avsluttet sitt arbeidsforhold med Svein-Erik Edvartsen. Han har utført handlinger som er uforenelig med jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF», uttalte Graff etter at Edvartsen ble avskjediget med umiddelbar virkning.

les også

Dommerleder om Edvartsen: – Helt uakseptabel oppførsel

Edvartsen krevde økonomisk kompensasjon og mente uttalelsene var injurierende.

Forliksrådet vil ikke behandle klagen fra Svein-Erik Edvartsen mot Graff. Årsaken er at saken ikke er avsluttet inn tre måneder etter at forliksklagen ble forkynt. Dermed kunne Graff kreve saken innstilt.

– Jeg kan bekrefte at jeg har fått beskjed om at Forliksrådet ikke vil behandle erstatningskravet fra Edvartsen. Det tar jeg til etterretning, sier Svein Graff til NTB mandag kveld.

les også

Eksperter om Edvartsen-saken: – NFF må bevise grovt pliktbrudd

Svein-Erik Edvartsens advokat hevder overfor Aftenposten at saken er blitt trenert av Svein Graff :

– Vi synes det er leit. Saken var godt egnet til avgjørelse i Forliksrådet slik rådet tidligere hadde bestemt. Men når Graff insisterer på å møte i retten i stedet, må vi bare ta det til etterretning, skriver John Christian Elden, i en tekstmelding til avisen.

– Dersom det skjer, vil jeg forholde meg profesjonelt til det på samme måte som jeg har gjort i saken frem til nå, kommenterer Graff, som avviser påstandene om trenering.

les også

NFF-sjef om Edvartsen i intern e-post: «Vi jobber helt bevisst med at han skal være den som sier nei til vårt tilbud»

Norges Fotballforbund hevder Edvartsen har sendt flere eposter i falskt navn, der han angivelig refser dommersjef Terje Hauge i NFF, samtidig som Edvartsen i mailene får positiv omtale.

Edvartsen hevder han ikke kjenner til de falske epostene. NFF avskjediget likevel toppdommeren fra jobben som seksjonsleder i NFF basert på epostene.

I juni møtes Edvartsen og Norges Fotballforbund i retten. Dommeren har saksøkt sin tidligere arbeidsgiver etter at han mistet jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar.

(VG/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder