BANKERKUSK: Mangeårig landschampion, Eirik Høitomt, leder trolig hele veien med seiersmaskinen Always On Time.
BANKERKUSK: Mangeårig landschampion, Eirik Høitomt, leder trolig hele veien med seiersmaskinen Always On Time. Foto: Eirik Stenhaug, Equus Media

Lørdagens travtips: V75-banker mot sin sjette strake

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
SPORT

Always On Time har vært meget bra over lang tid. Helgestad-traveren, som står med fem strake seirer, har vunnet hele ni av sine tolv siste forsøk. VGs travekspert, Anders Olsbu, tror han vinner igjen.

Always On Time har i alle fall fine forutsetninger i sølvdivisjonen.

– 5-åringen er lynrask fra start. Selv om han har et par startraske på innsiden, tror jeg uansett han sitter tidlig i tet. Og kommer han først dit, er løpet trolig kjørt, om ikke åpningen blir altfor tøff. Han imponerte stort i Sverige sist, da han holdt unna etter en knallhard 1.10-åpning, informerer Olsbu.

Han lar også Going Transs R. stå ugardert.

– Jeg synes Hamre-traveren har spart opp til en seier nå. Muscle Mass-sønnen tapte kun knepent tross galopp sist og var tapper fra dødens gangen før. Nå tror jeg han leder hele veien, selv han møter noen gode i langløpet i V75-innledningen, mener traveksperten.

I dagens hovedløp, Martin Austevolls æresløp, har han klart mest tro på fjorårsvinneren, Moe Svarten.

– Moe Svarten har en perfekt oppgave, selv om distansen gjerne skulle vært lenger. Bjerring-traveren avsluttet solid til tredje bak Ulsrud Tea sist og møter enklere lag nå.

VINN PÅ TRAV (VG+):

Christer (54): Slik lever jeg av trav, og vinner millioner

Dagens banker
Always On Time (V75-6) er lynrask fra start og leder normalt helt inn.

Dagens luring
Armagedon Vivel (V75-5) er en spennende danskeimport som kommer ut i Wassberg-regi. Er kjapp fra start og skal regnes på direkten.

Alt fra Bergen kan du se direkte på trav.vg.no lørdag fra kl. 12.

Vår ekspert setter opp flere spennende andelslag til omgangen. Disse finner du på eksperten.vg.no.

Her kan du levere VGs spillforslag eller sette opp ditt eget

Her er Olsbus V75-tips til Bergen:

Lite V75-forslag (store bokstaver): 360 kroner

Stort V75-forslag (over streken): 2520 kroner

V75-1 (3100mv)

1 GOING TRANSS R.

——————————–

2 Mr. Malando
8 A.D. Sleipner
11 Skyfall
4 Xante
13 Muscleman O.
7 Bernardo Halbak
3 Patrimony
10 Madonna Rags
9 U.S. Sport
12 The Flying Jet
5 Swinging Face
14 Wikipeaks
6 Ina's Ballerina

Løpet
Jeg sjanser på Going Transs R. i dette langløpet.

Favoritten
Going Transs R. har spart opp til seier nå, og jeg tror den kan komme her. Sist satt han i tet etter 600 m tross startgalopp og ledet i det aller lengste, men Anthony Downs knep seg foran. Gangen før var han tapper treer fra dødens i V76. Kan lede inn.

Outsiderne
Mr. Malando kommer ut etter pause, men har trent fint. En trippelluring.

Skyfall avsluttet meget bra via fjerdespor i siste sving sist. Er ikke ufarlig om han ligger på skuddhold i siste sving.

Luringen
A.D. Sleipner har feilet fra start i sine siste travløp, men har kommet sterkt tilbake hver gang. Blir kraftig kuskeforsterket. Ikke ufarlig feilfritt.

Startsiden
Going Transs R. kan ta føringen.

V75-2 (2100mv)

12 TODIN
3 TORA JERVEN
5 SOLSTAD STJERNEN
6 KARMLAND STILSON
4 DAG JO
10 ÅSPE MIX
11 Haukeli Expressen

——————————–

1 Søstra Støen
13 Valle Max
8 Tyri Troll
9 Jerkla O.K.
14 Kamaro
7 Haugestad Balto
2 Pytt Elden

Løpet
Flere med vinnersjanse i grunncupen.

Favoritten
Todin holdt unna fra tet etter tre måneders pause mot gode hester sist. Kan ventes ytterligere forbedret nå, men skal ikke ha for mange skjær i sjøen for ikke å rekke frem. Hesten har vunnet hele 9 av 12 starter og har kun vært utenfor trippelen en gang. Det var i fjorårets Kriteriekvalifisering, hvor han feilet bort sjette.

Outsiderne
Tora Jerven er også en vinnerhest. Holdt unna for Karmland Stilson etter pause sist. Har vunnet 6 av 10 og skal regnes igjen.

Luringen
Dag Jo gikk en sterk opphenting etter galopp i V75 sist og vinner snart løp.

Startsiden
Tora Jerven tar trolig teten.

V75-3 (2100ma)

1 CIRCE DES EMOIS
2 EXCITING CHIP
12 ST. FLORENT DECOY
7 WHITNEY BRODDA

——————————–

5 Eglise Boko
10 Eck Black Attack
3 Miss Italiano T.Y.
11 Princess Blue
9 Bellatrix
4 Corsa d'Amour
8 K.L.M. Rouge
6 Lightning

Løpet
En kvartett peker seg ut i hoppedivisjonen.

Favoritten
Circe des Emois avsluttet bra til fjerde etter galopp og sen åpning i et løp Uncle Wise As vant sist. Gikk en bra opphenting etter galopp gangen før også. Fjerde sist satt Aarlie-traveren fast i rygg på Calexico. 6-åringen er bra fra start og klarer hun å forsvare sporet, kan hun lede hele veien. Mangeårig landschampion Eirik Høitomt får prøve seg nå.

Outsiderne
Exciting Chip var uheldig og ble sjenert til galopp på startsiden sist og fikk løpet spolert. Har vunnet fem av åtte løp og tapte kun for Empress Act fjerde sist. Er ikke noe lyn fra start, men er uansett sikret en fin reise fra et perfekt annetspor. Skal absolutt regnes i striden igjen.

Whitney Brodda ble det feil for sist. Tapte kun for Akissassweetaswine gangen før. Skal ikke avskrives.

Luringen
St. Florent Decoy fikk trafikkproblemer sist. Gangen før avsluttet hun flott til annen bak Synjo Danseuse fra samme utgangsposisjon. Forkerud-traveren står perfekt inne i løpet grunnlagsmessig. Har kjørt inn dobbelt så mye som sine tøffeste konkurrenter. Blir det bare litt kjøring i front, kan hun runde alle.

Startsiden
Circe des Emois er kjapp fra start. Utfordres av Miss Italiano T.Y., Eglise Boko og Whitney Brodda.

V75-4 (1600ma)

9 MOE SVARTEN
3 TROLL SOLEN
4 Kolnes Kjell
2 Sordo
1 Ådne Odin
5 Spik Mollyn

——————————–

6 Philip Lyn
7 Lill Ronja
8 Alsaker Torres

Løpet
To hester peker seg litt ut i Martin Austevolls æresløp, et tidsløp.

Favoritten
Moe Svarten har vært meget bra i sine siste starter. Avsluttet solid fra køen og tapte kun for Ulsrud Tea og Tomeld Ø.K. sist. Gangen før vant han lett fra dødens. Sprint er ingen fordel, men motstandsmessig kan nesten ikke Bjerring-traveren få et enklere løp. 11-åringen vant dette løpet etter sisterunden i dødens i fjor og kan absolutt gjøre det igjen. Det er snakk om en skikkelig tøffing, som alltid går til mål.

Outsiderne
Kolnes Kjell tapte kun for Myhreng Jerker og Lykkje Borka i V75 sist. Er bra fra start og kan stikke til tet. Har fordel av sprint. Skulle han komme foran, uten at åpningen blir alt for tøff, kan han holde unna. Men det er nok flere som vil gasse fra start.

Sordo holder toppform og fortjener snart en seier igjen. Men om den kommer her i dette tøffe laget er noe annet. Sist tapte han kun for G. Jerken og B.B. Terje T. Står fint til spormessig og skal ikke avskrives om det klaffer med en snill reise.

Luringen
Troll Solen har i likhet med favoritten ingen fordel av sprint, men har blitt kjappere. Kommer muligens ut skoløs fremme igjen nå, noe som er et pluss. Selv på kort distanse skal han regnes blant de tre, bare han går feilfritt, noe han stort sett har gjort i det siste.

Startsiden
Kolnes Kjell, Spik Mollyn og Ådne Odin er alle gode fra start. Muligens en av de to førstnevnte til tet. Alsaker Torres kan også åpne fort, men fra et iskaldt spor mot gode hester, blir det vrient.

V75-5 (2100ma)

7 BANDIT A.P.
2 ARMAGEDON VIVEL
8 TITANIO
9 W.J. Follow Me
1 Grace Scott

——————————–

12 Lucky Black Pearl
10 Genesis Boko
3 Lord Wine
6 Silvio Landerye
4 Fighting Odiwa
5 Biwa
11 Miss Vacation

Løpet
Fem hester bør rekke i dette varmblodsløpet.

Favoritten
Bandit A.P. har vært bra til seier i sine tre siste starter. I sine to siste starter har han vunnet lett, sist fra tet. Tredje sist vant han knepent foran den senere Widding-vinneren, Patrimony. Vallaken står langt ute på vingen, men er bra fra start og vil nok kjøres offensivt direkte.

Outsiderne
Titanio skuffet sist, men har vært bra ellers og har vunnet fire av sine syv siste starter. Tvedt-traveren står uansett sjanseartet til ytterst på vingen, men han er veldig god på sitt beste, noe han viste det fjerde og femte sist. En outsider.

Luringen
Armagedon Vivel har gått flere gode løp i Danmark og gjør en spennende start i Wassberg-regi. Grunnlagsmessig står han hardt til, men det betyr ingenting. Han er herdet mot gode hester. Importen er kjapp fra start og kan være med i tetkampen. Kommer han seg foran stiger sjansene, men han er ikke avhengig av den posisjonen.

Startsiden
Nr. 2,3,7 og 8 kan alle åpne fort om det laddes. En noe åpen startside.

V75-6 (2100ma)

6 ALWAYS ON TIME

——————————–

2 Merles Simone
9 Lucky Vegas
7 W.J. Eminent Bergen
4 Riordan Kronos
1 Roberto D.K.
5 Lucky Princess
3 Netherlee's Dream
8 Very Esterel
10 Comecatchme C.J.
12 Vici Sun

Løpet
Always On Time får stå alene i sølvdivisjonen.

Favoritten
Always On Time har vært veldig bra og jakter nå sin sjette strake seier. Helgestad-traveren har vunnet hele ni av sine tolv siste starter og får bankertilliten som så mange ganger før. Sist på Axevalla satt han i tet etter 500 m etter en knalltøff 1.10-åpning. Likevel holdt han unna til slutt. De fire forrige gangene vant han lett, tre av dem fra tet. 5-åringen er veldig kjapp fra start og stikker normalt til tet igjen. Vallaken har ingen fordel av full distanse, men om ikke åpningen blir for tøff, skal han ha en god sjanse til å holde unna.

Outsiderne
Lucky Vegas er en annen vinnerhest, som har vunnet seks av sine syv siste starter. Buer-traveren er nok aller best i tet, men kan gå bakfra også. Er først og fremst trippelaktuell herfra.

Luringen
Merles Simone var god til en fortjent seier sist. Gangen før avsluttet hun bra til tredje etter galopp i et løp gode Seaside Illusion vant. Hoppa er sterk og går til mål. Bare Mikkelborg-traveren unngår galoppen, kjemper hun trolig i toppen igjen.

Startsiden
Always On Time pleier som regel å ta føringen og gjør det trolig igjen, selv om både Netherlee's Dream og Riordan Kronos er kjappe ut.

V75-7 (2100ma)

6 MYHRENG BRAGE
9 EIKFAKSEN
8 BJØRKEKNEKTEN
4 ART MIKLAGARD
5 OLU LYKKJAR
12 Maks Mollyn

——————————–

10 Ramsjerven
11 Tangen Tia
3 Art Skogfari
2 Lyn Victor
7 Rigel Scott
1 Spik Lotta

Løpet
Jeg streker av for halve feltet i kaldblodscupen og rangerer de fem første omtrent likt.

Favoritten
Myhreng Brage får et ytterst knepent tips. Formen er i alle fall på plass. Sist tapte han kun knepent for Faks Mollyn. Gangen før knep han seieren fra Alsaker Blest via siste indre etter et perfekt løp i lederrygg. Tredje og femte sist var det henholdsvis kun Stensvik Martin og Spik Mollyn som ble for gode, men han var klart slått. Thygesen-traveren er kjapp fra start og kan få tet eller lederrygg. Han skal helst ha det litt servert. Da kan muligens vinne igjen.

Outsiderne
Bjørkeknekten fortjener snart en seier igjen etter flere gode løp. Avsluttet veldig bra sist, men fikk for langt frem fra dobbelt tillegg. Feilfritt og med posisjonsklaff kan han absolutt vinne.

Luringen
Eikfaksen står til for et fint smygløp. Var god toer sist Vidar Hop fikk prøve seg. Full distanse er nok ingen fordel, men får han ligge i rygg i det lengste, kan han speede fort, om viljen er på plass. En av flere som kan vinne.

Startsiden
Myhreng Brage tar nok føringen.

NØKKELKUSKEN

Navn: Odd Storetvedt

Alder: 62 år

Antall seirer i år: 1

Antall seirer totalt: 846

To kalde fra Odd’n

Odd Storetvedt har i flere år ristet kaldblodsess ut av ermet. I dag kan han vinne V75-løp på hjemmebane med Todin og Bjørkeknekten.

V75-1: - Den som står best til er Going Transs R. Kapasitetshesten er A.D. Sleipner. Mye tyder på at en av de to vinner.

V75-2: - Her har jeg god tro på mine to stallhester, Todin og Haukeli Expressen. Den av de to som kommer best til underveis, kan fort vinne et slikt løp. Men det kan bli tøft hente tillegg på formsterke hester som Karmland Stilson og Tora Jerven.

V75-3: - Han ble sjenert til galopp på startsiden sist, Exciting Chip. Var veldig god til to strake seirer før det og står gunstig til nå. Jeg tror han vinner. Banker.

V75-4: - Han vant dette løpet i fjor og har en billig oppgave i år, Moe Svarten. Klar favoritt. Men det kan bli utfordrende nok å runde en Ådne Odin på sitt beste etter pause og en Spik Mollyn i tet.

V75-5: - Han har toppform, Bandit A.P, som fort kan ta sin fjerde, strake seier. Men sporet er sjanseartet og hjemmebanens Titanio, Lucky Black Pearl og Grace Scott har alle tre klassen til å utfordre.

V75-6: - Her tror jeg mye vil handle om Merles Simone og Always On Time. Får sistnevnte tet, kan mye vært gjort. Hvis ikke er førstnevnte god nok til å ta seg av dette løpet. Lucky Vegas er luringen fra bakspor. En vinnertype.

V75-7: - Jeg tror jeg kan vinne med Bjørkeknekten, som vant syv løp i fjor og som har fordel av spor med hest kun på innsiden av seg. Hestene å slå er Olu Lykkjar, som er en annen vinnertype, og Art Miklagard.

Denne artikkelen handler om

Del saken på:

Lenken er kopiert