Ski traff rett ved NRKs Karen-Marie: – Jeg ble skremt

INNSBRUCK (VG) Karen-Marie Ellefsen hørte braket av en hoppski som traff like ved der hun gjør intervjuer under VM i Bergiselbakken: – Klart jeg ble skremt, sier NRK-veteranen.

Estlenderen Kristjan Ilves falt etter nedslaget, og skien hans føyk i voldsom fart over pressesonen. Den stoppet etter at den hadde truffet en rigg for lyskastere i mixedzone der løperne blir intervjuet av TV.

Det tok lang tid før hopperne kunne fortsette rennet. VM-favoritten Jarl Magnus Riiber starter nesten minuttet bak Eric Frenzel. Jan Schmid lukter medalje. Han er ti sekunder bak den tyske stjernen.

– Det var sikkerhetsnett der, men det var tydeligvis ikke godt nok, for skien gikk over. Lasse Ottesen (renndirektør i FIS) var der med en gang. Da prøvde de å stramme nettet. Men det var tydelig at det ikke var trygt, sier Karen-Marie Ellefsen, som medgir overfor VG at hun fikk seg en skikkelig støkk.

Kombinerthopprennet i Innsbruck måtte stanses i en snau halvtime av sikkerhetsgrunner. For da Ilves falt etter at bindingen hans løsnet, fortsatte skia bortover bakken, og ble til et prosjektil som fløy over pressesonen.

Renndirektør Lasse Ottesen sier til NRK at det var en pause i rennet fordi de måtte løfte opp et sikkerhetsnett.

– Det er litt utrygt å stå her. Jeg så da skia kom, da tenkte jeg det kan bli direkte farlig, sier Magnus Moan, som ikke er med i rennet, til NRK.

Jan Schmid ble beste nordmann og slo til med knallsterke 129 meter – tross en lengre sykdomsperiode før VM. Det var beste resultat, helt til Eric Frenzel slo tilbake med 130,5 meter og tok over teten – som han beholdt helt inn i mål.

Topp 6 etter hopp (med tid):
1. Eric Frenzel 
2. Mario Seidl + 5 sekunder
3. Jan Schmid + 10 sekunder
4. Franz-Josef Rehrl + 10 sekunder
5. Akito Watabe + 38 sekunder
6. Fabian Riessle + 39 sekunder
10. Jarl Magnus Riiber + 59 sekunder
11. Espen Bjørnstad + 1 min 2 sekunder
28. Jørgen Graabak + 2 min og 19 sekunder

les også

Norsk gullhåp glemte startnummeret – ble truet med disk

Men den største gullfavoritten, Jarl Magnus Riiber, viste seg ikke fra sin beste side i den østerrikske hoppbakken. Han landet på 121 meter, og 59 sekunder skiller ham fra hoppvinneren Eric Frenzel.

– Det har vært tunger dager mentalt. Og det er ti meter for kort, sier Jarl Magnus Riiber.

Han tror ikke Frenzel vinner gull i Seefeld fredag ettermiddag.

– Jeg tror Jan Schmid vinner. Han er godt forberedt, og har godt overskudd etter høydeopphold, sier Riiber.

Jørgen Graabak skuffet stort og OL-vinneren fra Sotsji i 2014 landet på 108 meter. Han ble svakest av de norske, og starter mer enn to minutter bak Frenzel.

Espen Bjørnstad var ventet å være blant de beste norske, men landet på 120,5 meter i et hopp som ikke imponerte NRK-ekspert Fred Børre Lundberg. Nede på sletta ristet han på hodet.

Skihopperen Thomas Aasen Markeng fløy inn i reklameskiltene i samme bakke for to dager siden:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder