I ET FORHOLD: Magnus Carlsen, her under sjakk-VM i fjor. Foto: Ole Kristian Strøm VG

Magnus Carlsen har fått seg kjæreste

Sjakkstjernen Magnus Carlsen (26) er i et forhold, bekrefter hans manager.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

På Carlsens private Facebook-profil kommer det frem at han gikk inn i et nytt forhold med Synne Christin Larsen (22) på Valentinsdagen den 14. februar.

– Jeg kan bare bekrefte at det stemmer, men utover det ønsker ikke Magnus å si så mye mer om dette, sier Carlsens manager Espen Agdestein til VG.

Les også: Slik feiret Carlsen sitt tredje VM-gull – fikk besøk av Hollywood-stjerne

CARLSENS KJÆRESTE: Synne Christin Larsen (22) er i et forhold med Magnus Carlsen. Foto: Kolbjørn Hoseth Larssen

Ifølge lokalavisen Vesterålen Online er Larsen fra tettstedet Alsvåg i Øksnes kommune i Nordland.

Kjærlighetslivet til den tredoble verdensmesteren i sjakk har lenge vært et mysterium. I november 2013 svarte han kryptisk «vi får se» på spørsmål fra en indisk journalist om når han ville avsløre navnet på kjæresten sin.

I 2014 gikk det rykter om at det kunne være noe mer mellom Carlsen og Kate Murphy, som er daglig leder for spillet «Play Magnus».

– Det er morsomt at folk tror det, men det er ikke sånn, sa Murphy og lo da VG tok opp romanseryktene.

I et intervju med The Guardian i 2013 uttalte Carlsen seg om hva slags jenter han ikke liker.

– Jeg liker virkelig ikke når jeg er ute og møter jenter som begynner å snakke med meg om hvordan de spilte sjakk mot bestefedrene sine da de var unge. Det tåler jeg ikke. Det er kjedelig. Jeg vil heller snakke om hva som helst annet, sa han.

Husker du denne reaksjonen fra Kate Murphy (29) etter romanseryktene om henne og Magnus Carlsen?

Carlsen tok opp kjærlighetslivet da han ble portrettert av Hans Olav Lahlum i VG Helg før VM i 2013. Da oppga han «singel» som sivil status.

– Jeg har bevisst valgt ikke å ha langvarige forhold, for å ha fullt fokus på sjakken. Og det er ikke lett å kombinere et forhold med å reise og konkurrere så mye som jeg gjør nå, sa Carlsen, som bekreftet at han hadde hatt flere kortvarige forhold – og la til at han kunne «omvurdere» planen om ikke å gå inn i langvarige forhold.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder