FRA SØLV TIL GULL: Olav Lundanes feiret sølvmedaljen tidligere i mesterskapet. Nå ble det endelig gull. Foto: Tt News Agency Reuters

Lundanes etter nytt VM-gull: – Har drømt om det løpet i fire år

Olav Lundanes (28) klinket til på «hjemmebane» i de svenske skoger og sikret seg sitt fjerde VM-gull i orientering i dag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Han var overlegen i dagens langdistanse, og vant med tiden 1.33,27. Gullgrossisten, franske Thierry Gueorgiou, ble nummer to med ett minutt og 46 sekunder opp til nordmannen. Daniel Hubmann fra Sveits tok bronse litt over to minutter bak Lundanes.

For to dager siden ble det sølv på mellomdistansen, men i dag rykket 28-åringen opp til gullplass.

– Dette var helt fantastisk. Jeg har drømt om det løpet i fire år, sier Lundanes på telefon til VG rett etter målgang.

Han sikret seg tidlig en solid ledelse, og Ålesund-mannen ga aldri fra seg kommandoen i løpet.

– Det har vært mange nedturer på veien, men jeg har kjempet meg tilbake. Skader og sykdom har skapt store problemer. Jeg fikk blant annet skulderen ut av ledd, og veien tilbake har vært lenger enn jeg hadde trodd, sier Lundanes.

2012: Lundanes sikret overlegen VM-gull

Dette var hans fjerde VM-gull, men han sliter med å rangere triumfene.

– Alle gullene er forskjellige. Kanskje gullet jeg tok i Sveits for fire år siden var større, men dette var på hjemmebane og det er klart at det betyr mye, sier 28-åringen.

Nå ser han frem til lørdagens stafett, og gleder seg over at lagkameratene Carl Godager Kaas og Magne Dæhli ble nummer fem og seks på dagens distanse, med henholdsvis 5,52 minutter og 6,06 minutter opp til Lundanes.

– Med tre mann blant de seks beste bør vi ha gode muligheter i stafetten, slår Lundanes fast.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder