HØYEST: Jonas Grønner (i midten) bidro til at Brann holdt nullen for tiende gang på hjemmebane denne sesongen. Nå vil han spille enda mer. Tromsøs Sofien Moussa i duell med Sivert Heltne Nilsen. Runar Espejord (t.v.) Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

Grønner om Branns hjemmestatistikk: – Vi er bunnsolide

To baklengsmål på 12 hjemmekamper

BERGEN (VG) (Brann-Tromsø 1-0)
Brann fortsetter å levere forsvarsspill av ypperste klasse på Brann Stadion. På sesongens tolv hjemmekamper har rødtrøyene bare sluppet inn to mål.

 • Mathias Fløtaker
Publisert:

Søndag kveld fortsatte hjemmesuksessen. Tromsø skapte nesten ikke målsjanser og ble dermed det tiende laget som har gått målløse av Brann Stadion denne sesongen. Kun Rosenborg og Vålerenga har kunnet feire scoring på Stadion.

– Vi må være så ærlig å si at vi ikke er gode nok til å spille ut alle lagene i Tippeligaen. Før sesongen ble vi enige om at vi begynner med det defensive, og det har jo fungert veldig fint. Det begynner med Jakob (Orlov) som legger ned en vanvittig innsats på topp, og går i dueller ingen andre våger. Vi er 11 stykker som gir alt for hverandre og da er vi vanskelig å slå, forteller Jonas Grønner (22) som nok en gang kom inn i Brann-elleveren og imponerte.

Les fyldig referat her: VG Live

Med sine to baklengsmål på hjemmebane er Brann langt foran Sarpsborg (6 mål) og Rosenborg (7 mål) som følger på plassene bak. Det har ledet bergenserne til sølvplass med fem serierunder igjen å spille.

– Det defensive fundamentet er grunnen til at vi ligger der vi ligger i dag. To baklengsmål på hjemmebane før neste kamp i oktober må sies å være godkjent, gliser den 22 år gamle midtstopperen og fortsetter.

– Vi har ikke tapt på stadion. Det er jo en kombinasjon av den defensive tryggheten, samtidig som alt av resultater går med oss, som gjør at vi kjemper om medalje. Det er litt merkelig at vi kan ligge på sølv med 44 poeng, men vi takker og bukker for at muligheten fortsatt er der, sier Grønner.

Vadim Demidov og Bismar Acosta har vært bærebjelker i årets sesong og de to midtstopperne har høstet mye skryt for at Brann ligger der de gjør etter 25 spilte kamper. Grønner erkjenner at han konkurrer med to gode spillere, men mener likevel at trener Nilsen bør vurdere han i startelleveren – også når Demidov og Acosta er tilgjengelig for kamp.

– Jeg har avlastet de to andre stopperne (Bismar Acosta og Vadim Demidov) og levert gode kamper når det har vært behov. Jeg er aldri fornøyd med benken og ønsker som alle andre å få spille fast. Jeg føler jeg har grepet sjansen hver eneste gang jeg har fått den i år, og kan vel ikke gjøre annet enn å fortsette med det.

Les også: Grønner: – Vanvittig gøy å være Brann-spiller for tiden

I søndagens kamp mot Tromsø var Grønner godt fornøyd med egne prestasjoner.

– Vi holder nullen igjen og det er selvsagt morsomt. Det er min femte kamp på hjemmebane der vi ikke slipper inn mål. Jeg har som mål å holde nullen hver eneste gang jeg entrer banen, så jeg er selvsagt fornøyd med dagens prestasjon. Nå skal vi bare fortsette i samme spor resten av sesongen, avslutter Grønner.

VGTV: Sportsnyhetene

Les også

 1. Brann festet grepet om medalje: Grønner: – Vanvittig gøy å være Brann-spiller for tiden

  BERGEN (VG) (Brann-Tromsø 1-0) Brann spilte som et sølvlag og vant fullt fortjent hjemme mot Tromsø søndag kveld.
 2. OBOS-ligaen: Serieleder Kristiansund snublet mot Mjøndalen

  (Kristiansund - Mjøndalen 0-2) Serieleder Kristiansund kunne med seier over Mjøndalen ta et langt steg mot…
 3. Full ordkrig mellom Lillestrøm og Edvartsen: – Kynismen lever på Åråsen

  ÅRÅSEN (VG) (Lillestrøm - Sogndal 1-2) Kaptein Frode Kippe sto og ristet på hodet da han overhørte Svein-Erik Edvartsens…
 4. Odd-scoring etter 13,5 sek. – Godset er trolig ute av medaljekampen

  DRAMMEN (VG) (Strømsgodset-Odd 1-1) Odd forsvarte seg godt og sikret ett poeng i Drammen.
 5. Angrende dommer Johnsen: – Jeg skulle gitt rødt kort

  ULLEVAAL (VG) (Vålerenga-Aalesund 0-1) VIF-spiller Vajebah Sakor spiller kanskje ikke mer Tippeliga-fotball i år etter…
 6. Gullfesten i gang!: Feststemt Helland: - Vi trøndere er en egen rase

  TRONDHEIM/OSLO (VG) Først tok de seriegullet på erkerivalens stadion. Så gikk turen for Rosenborg rett hjem til…
 7. Ny West Ham-smell: – En katastrofeåpning

  (West Ham - Southampton 0-3) Da Southampton fullførte ydmykelsen på overtid, var det knapt tilskuere igjen på West Hams…
 8. Norling: – Alle har godt av å få sparken

  Foran det som skulle bli Rikard Norlings siste kamp som Brann-trener tenkte han: «Dere må f...
 9. Nytt dramatisk LSK-tap i Erlandsens comeback

  ÅRÅSEN (VG) (Lillestrøm - Sogndal 1-2) Kaptein Frode Kippe ble feilaktig utvist og nok en gang tabbet Arnold Origi seg…
 10. Solskjær: – Vi får kjenne følelsen av å være lillebror

  MOLDE (VG) Ole Gunnar Solskjær (43) gratulerte Rosenborg-spillerne på rekke og rad etterpå.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder