Tromsø herjet med sjanseløse Sandefjord

(Tromsø – Sandefjord 4-1) Tromsøs offensive trio gjorde Alfheim til sin lekegrind søndag kveld. De stod bak absolutt alt da Magnus Powells menn ble sendt ydmyket hjem til Sandefjord.

 • Mikal Aaserud

Artikkelen er over to år gammel

Gjermund Åsen, Daniel Berntsen og Runar Espejord - de tre fremste spillerne i Tromsøs 3–4–3-formasjon - var enten tredje sist, nest sist eller helt sist på ballen da «Gutan» kjørte over Sandefjord søndag kveld.

De hadde med andre ord en finger med i spillet i absolutt alt da Tromsø ikke ga seg før de hadde scoret fire mot Sandefjord i den første omgangen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

VG-lupen: Slik tippet vi Tromsø i 2018

«Skitartig»

Da var kampen allerede avgjort. Sandefjord fikk riktignok et trøstemål, men de hadde aldri en sjanse i nord.

– Det gjenstår å se. Vi skal ta kamp for kamp, plukke poeng borte og gjøre Alheim til et fort. Da kan det bli en artig sesong, sier målscorer Berntsen på Eurosports spørsmål om hva Tromsø kan få til denne sesongen.

Han synes det var «skitartig» å spille søndagens kamp. Selv om det stod 4–1 til pause, kunne det blitt mye mer. Berntsen, som aldri nådde helt opp i Vålerenga, innrømmer at Tromsø burde scoret tre-fire mål til de siste 45 minuttene.

– Veldig sterkt. I første omgang scoret vi mål. I den andre kontrollerte vi kampen. Vi vet at vi bare skal bli bedre. Og i dag leverte vi en sterk prestasjon, lød det fra Tromsø-trener Simo Valakari da han ble intervjuet av Eurosport etter kampen.

Les også: «Gamsten» etter Tromsø-oppturen: - Spiller til jeg er 40

Espejord sørget for sjokkåpning

Han har helt rett. Tromsø gikk rett i strupen på Sandefjord fra start. Det var derfor helt fortjent at hjemmelaget tok ledelsen etter bare syv minutter.

En ordentlig stygg feilpasning av Christer Reppesgård havnet i beina på Gjermund Åsen. Trønderen brukte et par berøringer før han spilte gjennom Runar Espejord. Kraftspissen var nådeløs alene med keeper og bredsidet inn ledermålet.

Samme mann skulle få legge på til 2–0 ni minutter senere. Denne gangen var Åsen tredje sist på ballen. Målgivende stod Lasse Nilsen for. Espejord fikk en enkel jobb med å ekspedere inn Tromsøs andre mål for dagen.

Fersk rapport: Slik er Eliteserie-klubben på talentarbeid

Kastrati reduserte

Flamur Kastrati skulle imidlertid tenne et lite håp i Sandefjord-leiren. For gjestene svarte på Tromsøs 2-0 nærmest umiddelbart.

Foranledningen til målet var en langpasning som ble stusset videre av kaptein Håvard Storbæk. Kastrati hamret ballen knallhardt i Jakob Karlstrøms venstre hjørne.

Nydelig lobb

Men det så ikke ut til å tenne noen stor gnist hos gjestene.

Alt handlet faktisk om Tromsø i denne omgangen. TILs tredje scoring kom etter en corner da halvtimen var spilt. Daniel Berntsen slo inn langs bakken. Først på ballen i feltet var Kent-Are Antonsen. Avslutningen var god og litt ut av det blå stod det plutselig 3–1.

Daniel Berntsen gjorde ydmykelsen komplett fem minutter før hvilen. Han tok godt vare på en pasning fra rekkekamerat Espejord på den siste tredjedelen. 25-åringen lobbet så ballen i lengste hjørne.

– Det er ikke bra. Vi må luke det vekk. Vi klarer ikke å komme tilbake etter å ha ligget under hele tiden, sier Sandefjords Reppesgård om de mange enkle, personlige feilene laget gjør.

– Fotballen er brutal

Det burde blitt langt flere Tromsø-scoringer i andre omgang. Men enten var de upresise, uheldige eller så stod Sandefjord-keeperen i veien på en fem-seks sjanser. Seier ble det uansett og Tromsø tar fatt på en ny uke helt i toppen av tabellen.

For Sandefjord blir avslutningen på april om mulig enda tøffere enn ydmykelsen på Alfheim. Allerede neste helg tar de imot serieleder Brann på Komplett Arena...

– Vi taper kampen i første omgang. Det er altfor enkle mål. Da er kampen ferdig. Det handlet om ære og heder videre. Vi får gå gjennom kampen og ta det derfra. Fotballen er brutal, sier Sandefjord-trener Magnus Powell til Eurosport.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt55001961315
2Molde5410146813
3Brann531195410
4Kristiansund523013769
5Mjøndalen52216428
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. Sandefjord Fotball

Flere artikler

 1. Krise for Tromsø - Eliteseriens poengkonge måtte hjelpes av banen

 2. Ekspert mener Espejord er den viktigste enkeltspilleren i Eliteserien for sitt lag

 3. Glimt-helten innrømmer juks: – Det er frispark, men det betyr ingenting

 4. Åsen senket gamleklubben med to scoringer: – Stakk litt i Ranheim-hjertet

 5. Imponerende Tromsø-seier i nedrykksstriden

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder