Klæbo dropper Tour de Ski

DAVOS (VG) Johannes Høsflot Klæbo (21) har bestemt seg for hvilke konkurranser han skal gå før OL. Tour de Ski er ikke blant dem.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Trønderen har vært suveren så langt denne sesongen, og har vunnet renn etter renn i verdenscupen.

Men i et tett konkurranseprogram er det ett mål som troner over alle denne sesongen: OL i Pyeonchang i februar.

Ny bragd: Nå er Klæbo historisk

DROPPER KONKURRANSE: Når Tour de Ski begynner 30. desember, blir det uten Johannes Høsflot Klæbo. Han skal isteden bruke tiden på trening. Foto: Geir Olsen NTB scanpix

For å være best mulig rustet til det braker løs i Sør-Korea i februar, har Johannes Høsflot Klæbo, sammen med sine rådgivere, bestemt seg for å droppe Tour de Ski.

Hans siste renn i 2017 blir dermed i 10- og 15-kilometeren i Toblach neste helg.

– Jeg har lyst til å gå skirenn. Toblach har vært et åpent spørsmål hele tiden. Det er en vurdering på hva som er best for totalen, sier Klæbo til VG med OL i tankene.

Klokken 13.45 går herrene 15 kilometer i Davos - uten Klæbo. VG følger rennet direkte!

Slik er konkurranseplanen

21-åringen har sammen med sprinttrener Arild Monsen og morfar Kåre Høsflot bestemt at han skal gå verdenscup i Toblach (16.-17. desember), Dresden (13.-14. januar), Planica (20.-21. januar) og Seefeld (27.-28.januar), og NM på Vang (11.-14. januar). OL begynner 9. februar.

– Arild, morfar og jeg ble fort enige om at dette er den beste løsningen for meg i år slik utviklingen nå har vært, uttaler Høsflot Klæbo i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Les også: Her startet Klæbo-eventyret

Rosa briller, rosa staver og rosa drikkebelte. Klæbo hevder han kjører stil i skisirkuset. Artikkelen fortsetter under videoen:

– Vurdert totalbelastningen

Klæbo skal følge verdenscupsirkuset videre til Toblach for så å legge inn en god treningsperiode i jule- og nyttårshelgen.

– Vi har vurdert totalbelastningen for Johannes. Nå er det viktig med rett konsumering, og ikke overforbruk, av både konkurranser og trening, sier sprinttrener Monsen i pressemeldingen.

Dæhlie om juvelen: – Aldri sett noen som Klæbo før

Martin Johnsrud Sundby begynner å gå tom for superlativer når han skal beskrive 21-åringen:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder