Christian Ruud er sensajon i Australia

SPORT

Christian Ruud er den største sensasjonen i Australia Open så langt, etter at han i går slo førsteseede Alexander Corretja 3-1 i sett.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:17

Christian Ruuds 3-1 i sett (3-6, 6-3, 6-4, 6-4) mot verdenstreeren Alex Corretja er nemlig foreløpig den største sensasjonen i årets utgave av Australian Open.

I nesten tre timer plaget Snarøya-gutten den meritterte spanjolen med toppede grunnslag og lange dueller - akkurat samme taktikk som Corretja selv benytter.

- Jeg har slått topp-10-spillere før, men aldri i en Grand Slam-turnering. Jeg var så nervøs mot slutten at jeg bare konsentrerte meg om å få ballen over nettet, sier Ruud til VG.

- Jeg spilte mitt eget spill, og lot ham misse.

Vant fire kamper

I fjor vant Christian ynkelige fire kamper på hele ATP-touren. Nå er han blitt pappa. Og han har fått ny trener. Og plutselig slår han ut verdensstjerner.

- Jeg fikk svenske Thomas Högstedt som trener for en måned siden og det betyr at jeg har fått anledning til å trene med de beste svenskene - Thomas Enquist og Jonas Björkman. Derfor hadde jeg høyere tempo i kroppen da jeg kom til Australia, forteller Ruud.

VG var sammen med Christian Ruuds samboer, Lele Solheim og deres 1 måneder gamle sønn da Christian ringte for å fortelle gladnyheten.

Også samboer Lele peker på sønnen og på treneren som viktige forklaringer på fremgangen.

- Har det skjedd noe med Christian etter at han fikk Thomas Högstedt som ny trener?

- Han har fått en avklaring og vet hva som skal skje fremover. Det tror jeg er viktig. Og han trengte forandring. Nytenkning, det å gjøre ting annerledes etter ti år, det tror jeg er bra i seg selv. Samtidig trives han veldig godt sammen med Högstedt.

- Ikke bare tennis

- Men det aller viktigste tror jeg faktisk er at Casper ble født - 22. desember. Livet er ikke lenger bare tennis, noe annet er enda viktigere. Christian er blitt mer avslappet. Han har fått noe annet å tenke på.

- Var det tøft da han reiste så kort tid etter nedkomsten?

- Ja, spesielt fordi det var en tøff fødsel med keisersnitt og komplikasjoner etterpå. Vi lå på sykehuset over både jul og nyttår, 11 dager til sammen. Men mor bor hos meg, alt går bra nå. Og jeg unner virkelig Christian denne oppsiktsvekkende seieren. Han har vært så nær det helt store flere ganger og har virkelig fortjent det.

Hjemmefavoritt neste

- Det paradoksale er jo at jeg alltid ønsker at han skal være lengst mulig borte, for da vinner han og gjør det bra, sier Lele, som har vært med til Australian Open to ganger tidligere og som tar med Casper når hun reiser med Christian til USA 20. februar.

I 3. runde av Australian Open venter den rumensk-fødte australieren Andrew Ilie (22). Hjemmefavoritten varierer voldsomt i sitt spill, men er i dag ranket som nummer 59 i verden.