Frykter sykdommen i kajakk-leiren

Holmann går i dekning

SURFERS PARADISE (VG) Lagkameraten Nils Olav Fjeldheim er blitt syk og alarmen er gått i kajakkleiren. Knut Holmann føler seg i kjempeform og hans verste motstander nå er trusselen om å bli syk rett før OL.

  • NTB

Artikkelen er over 19 år gammel

Fjeldheim har fått de samme problemene som roerne Ola Tufte og Fredrik Bekkken nettopp har vært gjennom: Sår hals, feber, vondt i hodet og diare.

- Nils er isolert i et eget hus og jeg holder meg helt unna ham. Jeg kan ikke gjøre annet enn å ta alle de forhåndsregler som er mulige, sa Holmann i natt.

Da holdt gullvinneren fra Atlanta sin siste pressekonferanse før han kommer til Sydney neste helg.

- Nå går jeg inn i fase hvor det skal gå fort på treningene og jeg blir mer og mer fokusert på selve OL-konkurransen. Jeg har en god følelse nå.

Padlerne flyttet til Surfers Paradise mandag. Forholdene i twin peaks-lignende Esk holdt ikke mål. Bølgene var for høye for den følsomme ener-kajakken.

- Ikke holdbart

- Dessuten kjørte vi halvannen time i bil hver dag til og fra trening. Det var ikke holdbart. Vi har det bedre her, mener Knut Holmann som er kjent for å lukke seg inne og leve enkelt når det nærmer seg noe viktig.

Det stemmer dårlig med å bo i luksusperlen Sail Fish Point i Surfers Paradise?

- Da har du ikke sett rommet mitt. Det er enkelt. Vi fikk så vidt inn en seng, ler Knut.

Der slapper han av mellom trening og spising. Holmann leser skjønnliteratur for å gi tankene fri fra kajakken.

Åpningsseremoni

- Jeg er akkurat ferdig med Hamsuns «Sult» og skal i gang med Ernst Hemmingway nå. Det går i klassikere. Sult var veldig bra. Jeg har også Arne Næss bok om livsfilosofi om det kniper.

Fredag deltar han i åpningsseremonien i Syndey. Med gull, sølv og bronse fra Atlanta og Bracelona-OL skulle gjrne ha bårret det norske flagget. Det gjør Vebjørn Rodal.

- Et pussig valg og jeg ble skuffet da avgjørelsen ble tatt. Men jeg er helt ferdig med det nå, sier Knut Holmann som er omtrent sikker på at han gir seg.

OL kan bli en fenomenal avslutning. Om sykdommen ikke ødelegger.

Mer om

  1. OL

Flere artikler

  1. OL-kongen ikke til OL

  2. Holmann vil gi seg

  3. Stø kurs mot gull

  4. Kongepokal nummer 11 til Holmann

  5. For stooor

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder