JAKTER NY TITTEL: Rafael Nadal kan vinne US Open for første gang. Foto: AP

Nadal jakter sin første US Open-triumf

En US Open-tittel mangler fortsatt i trofésamlingen til Rafael Nadal. Tirsdag startet verdenseneren jakten med seier i 1. runde.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Nadal fikk til tider god matching fra russiske Teymuraz Gabasjvili, men tok seg videre til 2. runde med 7-6 (7-4), 7-6 (7-4), 6-3. Spanjolen imponerte med sine knallharde server, den ene ble målt til 210 km/t, og leverte sju serveess.

VG Nett-leser:Det blir nok Federer - Murray i finalen, og den vinner Federer.Diskuter her!

- Jeg vet at jeg hvis jeg skal ha muligheter til å vinne her, så må jeg serve veldig, veldig bra. Det er en av de tingene jeg konsentrerer meg om, sa Nadal.

- Serven er ikke mitt beste slag, men jeg prøver alltid å forbedre meg, og det er hele tiden det jeg jobber med, fortalte verdenseneren.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

Tennisesset har vunnet Roland-Garros fem ganger, Wimbledon to ganger og Australian Open én gang, men har aldri lyktes på hardcourten i New York. Dersom han går til topps i US Open, blir han bare den sjuende spilleren i historien som klarer å vinne alle de fire Grand Slam-turneringene. Gjør han det i år, blir 24-åringen også den yngste spilleren som har klart det.

Tredjeseedede Novak Djokovic er også klar for 2. runde. Serberen vant 6-3, 3-6, 2-6, 7-5, 6-3 over landsmannen Viktor Troicki.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder