INGEN REPRISE: Juan Martin Del Potro vil ikke kysse US Open-trofeet i år, slik han gjorde i 2009. Argentineren må trekke seg fra årets turnering grunnet skade. Foto: AFP

Tittelforsvareren trekker seg fra US Open

Tittelforsvarer Juan Martin del Potro sliter fortsatt med håndleddet og trekker seg fra US Open i tennis.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Argentineren har ikke spilt siden 24. januar da han tapte for Marin Cilic i Australian Open. Han tok sin første Grand Slam-tittel da han slo Roger Federer over fem sett i fjorårsfinalen i Flushing Meadows.

- Juan Martin har trukket seg. Det er veldig uheldig. Jeg er sikker på at han er skuffet over at han ikke får forsvare tittelen sin, men vi ser fram mot å se ham i New York neste år, sier Chris Widmaier i USAs tennisforbund.

VGD:Diskutér tennis

Del Potro måtte i mai opereres i håndleddet. Først nylig var han tilbake på treningsfeltet og fikk slått noen baller igjen.

- Jeg er ekstremt lei meg for at jeg må si at jeg ikke kan forsvare tittelen. Jeg må beklage overfor fansen, sponsorene og alle som bryr seg om meg. Men jeg har først begynt trening igjen for to uker siden og kan dessverre ikke konkurrere på toppnivå nå, sier del Potro.

Også kvinneklassen i US Open har opplevd stjerneforfall. Verdensener og tredobbelt mester Serena Williams kan ikke stille på grunn av fotskaden hun pådro seg da hun tråkket på knust glass.

Alt om sport:Sjekk VG Netts sportsforside

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder